---
Суспільство

Ілон Маск — «Людина року» за версією Time

Ілон Маск — «Людина року» за версією Time
Мільярдер Ілон Маск, засновник і співвласник компаній SpaceX і Tesla, став «Людиню року» 2021 за версією американського журналу Time, повідомляє BBC news Україна.
«Найбагатша людина у світі не має власного будинку та нещодавно розпродала свої статки. Він запускає супутники на орбіту та приборкує сонце, він водить створеним ним машину, що не потребує бензину та майже не потребує водія. За клацанням його пальця фондовий ринок злітає чи падає», — описує видання переможця.

«Блазень, геній, провокатор, провидець, промисловець, шоумен, грубіян, божевільне поєднання Томаса Едісона, Ф.Т. Барнума, Ендрю Карнегі та доктора Мангеттена з «Хранителів», задумливий блакитношкірий людинобог, який винаходить електромобілі та переїжджає на Марс», — пояснюють свій вибір редактори, яким належить це виняткове право.

Цього року журнал вирішив змінити свої традиції та оголосити ім'я людини року не по телевізору, як зазвичай, а на своєму каналі в YouTube.
Звання «Людина року» заснували в журналі в 1927 році. До 1999 року відзначали «Чоловіка року» і «Жінку року», а відтоді її отримує «особа, група осіб, якась ідея чи навіть об'єкт, які в кращий чи навіть в гірший бік найсильніше вплинули на хід подій у році, що минає».

"ВК" у PDF