---
Суспільство

Проєкти українських школярів досліджуватимуть у космосі

Проєкти українських школярів досліджуватимуть у космосі
Мала академія наук України та перший в Україні інноваційний парк UNIT.City 8 грудня підписали меморандум про співпрацю, завдяки якому проєкти українських школярів відправляться в космос на кораблі SpaceX Dragon, повідомляє сайт МАНУ.
Наприкінці вересня МАН від України підписала угоду про участь в американській програмі студентських експериментів SSEP. І тепер проєкти двох команд-фіналісток відправлять і протестують на Міжнародній космічній станції, а самі учасники побачать запуск ракети Falcon 9 на мисі Канаверал (штат Флорида, США).

У рамках програми Student spaceflight experiments program 2021-2022 за підтримки UNIT.City команди досліджуватимуть вплив мікрогравітації на експериментальний зразок на орбіті нашої планети. Вони відправлять свої мінілабораторії на МКС, де астронавти проведуть відповідний експеримент. Зокрема досліджуватимуть, як у відкритому космосі проростає насіння, ростуть кристали, розвиваються мікроорганізми. За ходом експерименту слідкуватимуть автори проєктів і робитимуть відповідні висновки.

Усього в пілотному проєкті змагалися 238 команд і 750 старшокласників.

Україна бере участь у програмі SSEP за підтримки Міністерства освіти і науки України.

"ВК" у PDF