---
Суспільство

Тривалість робочого тижня в ОАЕ офіційно зменшили

Тривалість робочого тижня в ОАЕ офіційно зменшили
Об'єднані Арабські Емірати з 1 січня 2022 року переходять на західний графік роботи та 4,5-денний робочий тиждень, повідомляє сайт Оbozrevatel. Таке рішення ухвалили для збільшення продуктивності працівників держсектора та покращення балансу між роботою та особистим життям.
З нового року вихідними днями в країні будуть субота, неділя та половина п'ятниці. «ОАЕ оголошує про перехід на чотири з половиною денний робочий тиждень, при цьому день п'ятниці, субота та неділя утворюють новий вікенд. Усі відомства федерального уряду перейдуть на новий вікенд з 1 січня 2022 року», — йдеться у повідомленні уряду у Twitter.

Нова система в органах федерального уряду складе 8 робочих годин на день із понеділка по четвер — з 7:30 до 15:30. У п'ятницю робочий день триватиме з 7:30 до 12:00. У цей день тижня також буде можливість працювати поза офісом або вибрати гнучкий графік.
Як заявили в уряді, єдиний графік із країнами Заходу сприятиме зміцненню міжнародних ділових зв'язків та розширенню можливостей для тисяч транснаціональних компаній, що базуються в державі. Раніше ОАЕ стали першою країною Перської затоки, яка перенесла вихідні на суботу та неділю, інформує ВВС.

"ВК" у PDF