---
Суспільство

В Україні впроваджується фармацевтичне страхування

В Україні впроваджується фармацевтичне страхування
У Києві, Харкові, Рівному, Одесі, Сумах, Запоріжжі діє пілотний проєкт фармацевтичного страхування. Меморандум впровадження проєкту підписали 7 грудня у Міністерстві охорони здоров’я України.
У зазначених вище містах лікарі вже мають доступ до новітньої системи страхування, а пацієнти мають нагоду придбати страховий поліс. Для цього щомісяця треба сплачувати 120 грн. Страховка складатиме 20 тис. грн на купівлю ліків, що не увійшли до програми «Доступні ліки» та вартість яких не відшкодовується за програмою реімбурсації.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив користь страхування: «Родини заощадять сімейний бюджет, адже українці часто купують ліки за необґрунтованим призначенням або ж неефективні. Маючи щомісячне страхування, можна отримати компенсацію на ліки під час амбулаторного лікування».

Якщо пацієнт захворів, він має обстежитися у лікаря й отримати рецепт. Препарат автоматично бронюється, інформація про аптеку надходить у повідомленні. Страхова компанія оплачує кошти автоматично без пацієнта чи лікаря.

"ВК" у PDF