---
Суспільство

Свято наближається!

Свято наближається!
Грудень — чарівний, незвичайний місяць, сповнений хвилюючим і радісним святковим передчуттям. Це дивовижний, неймовірний час! Час, коли у повітрі кружляє новорічно-різдвяний настрій, а серце й душу переповнює солодке і світле почуття радості, сповнене дитячими мріями, нашими надіями та захоплюючим очікуванням найдивовижнішого свята.

Новорічно-різдвяні свята наближаються! Готуємося зустрічати їх разом із «Вісником Кіровоградщини»! Ми розповімо вам як, де, коли й у чому краще зустрічати Новий 2022 рік, аби здійснилися всі ваші мрії та сподівання! Як порадувати себе й близьких, що вдягнути і що приготувати на святковий стіл, де поставити ялинку та як правильно загадувати бажання — все це та ще багато чого іншого, цікавого і корисного читайте у наших грудневих випусках.

Святкуймо найяскравіші свята року разом!
Де і як краще зустрічати Новий рік

Традиційно в нашій країні Новий рік — це суто сімейне свято. У цьому році подібна традиція святкування улюбленого свята дорослих та дітей як ніколи доречна, адже тигр — хижак-одинак, який не любить чужинців і ставиться до них із підозрою. А от із представниками свого клану він дуже приязний і доброзичливий, тож краще уникати в новорічну ніч великих тусовок та значного скупчення незнайомих людей. Не варто вирушати й на клубну вечірку чи масове гуляння. Натомість теплий затишний вечір у колі найрідніших людей та близьких друзів стане кращим вибором для зустрічі 2022 року. Можна провести новорічну ніч вдома, або в гостях у членів родини чи хороших друзів. Головне — зустріти Новий рік у гарному настрої, в атмосфері радості, веселощів, миру, злагоди та любові!

Пробачте в новорічну ніч усі образи та непорозуміння, забудьте про невдачі та проблеми. Нехай у новий рік разом із вами ввійдуть лише добрі спогади та світлі мрії! Радуйте себе і своїх близьких гарними дарунками та хорошим настроєм, добрими, щирими побажаннями та теплими словами. Нехай ця новорічна ніч стане по-справжньому незабутньою і чарівною!

Що рік прийдешній нам готує?

Згідно з китайським (східним) гороскопом символом наступного, 2022 року, стане Чорний Водяний (Блакитний) Тигр. Що ж принесе нам усім прийдешній рік Тигра та до чого готуватися всім знакам зодіаку?

Перш за все варто відзначити, що тигр у східній культурі є одним із найбільш шанованих та улюблених представників фауни. Він являє собою символ сили, щедрості та справедливості, мудрості та пристрасті. Його особливістю є цілеспрямований рух до мети у поєднанні з умінням зупинятися та вичікувати на свою здобич.

Люди, які народилися у рік Тигра: 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 чи 2010 році — природжені лідери. Вони сміливі й сильні духом, цілеспрямовані, активні й ділові, мають гнучкий і гострий розум, щоправда, інколи занадто імпульсивні.

За прогнозами астрологів 2022 рік буде потужним, продуктивним і наповненим. Спочивати на лаврах не доведеться нікому, адже Тигр вимагатиме від нас змін та рішучих дій. Можливо, доведеться змінити місце роботи чи навіть професію. Водночас новий рік принесе нові перспективи та несподівані унікальні можливості для кожного. Інколи вони будуть схожі на авантюри й вимагатимуть рішучості та готовності до кардинальних змін. А от як ними скористатися — вирішувати нам самим. Астрологи стверджують, що у новому році успіх буде на боці тих, хто вміє ставити цілі та досягати результатів, контролювати свою енергію і вчасно робити рішучі й обмірковані кроки, не звертаючи уваги на провокації. Водночас стихія води, якій відповідає наступний рік, принесе удачу закоханим парам і люблячим родинам.
У будь-якому випадку астрологи стверджують, що для більшості знаків зодіаку наступний рік буде набагато вдалішим, аніж попередній. Детальний астрологічний прогноз на 2022 рік для кожного знака зодіаку читайте в одному з наших наступних випусків.

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до східного календаря рік Чорного Водяного (Блакитного) Тигра вступить у свої права лише 1 лютого 2022 року і правитиме до 21 січня 2023 року.

У чому краще зустрічати Новий рік, аби привернути вдачу

Тигр — найкрасивіший і найелегантніший символ східного гороскопа. Тож аби сподобатися господарю наступного року варто приділити увагу своїй зовнішності. Навіть якщо ви зустрічаєте Новий рік у дуже вузькому родинному колі.

З-поміж усіх можливих фасонів вбрання варто віддати перевагу класичним і елегантним вбранням. Так, жінкам слід звернути увагу на елегантні й витончені сукні простого крою з цікавими акцентами у вигляді розрізів або асиметрії. А чоловікам варто зупинити свій вибір на класичному костюмі.

Бажано, аби новорічне вбрання було виготовлене з натуральних тканин.

Щодо кольорів, то як стверджують астрологи, головними кольорами 2022 року будуть блакитний, білий, усі відтінки пісочного, зеленого та коричневого. А зробити новорічне вбрання більш святковим дозволять сріблястий та золотий кольори, які також будуть Тигру до вподоби. Варто подбати й про прикраси цих кольорів. Це можуть бути як ювелірні вироби зі срібла та золота різних відтінків, так і вишукана оригінальна біжутерія.

А от вдягати одяг чорного, а також агресивних відтінків червоного і занадто яскравих неонових кольорів астрологи радять уникати. Як, втім і хижих анімалістичних візерунків, на кшталт леопардових або зміїних.

Головне ж для щасливої зустрічі Нового року — бути у доброму гуморі незалежно від вибору вбрання.

Що приготувати на новорічний стіл

М'ясо, м'ясо і ще раз м'ясо! Господар майбутнього року — хижак, для якого м'ясо є головною їжею, тож на святковому столі має бути якомога більше м’ясних страв. Йдеться і про всілякі нарізки з ковбас та копченостей, і про м'ясні салати, і про закуски та гарячі страви з м'яса.

Звісно, найкращим варіантом буде м'ясо, приготовлене на відкритому вогні або запечене на грилі. Але і запечений у духовці гарний шмат м'яса добре порадує Тигра. Приміром, можна запекти у фользі чи кулінарному рукаві свинину за оригінальним рецептом, який ми пропонуємо нижче.

Варто урізноманітнити новорічне меню також свіжими овочами та різноманітними овочевими салатами, а ще — фруктами, і краще за все, тропічними. На щастя, сьогодні у супермаркетах можна знайти будь-яку екзотику — від бананів та апельсинів до ананасів та манго. Тигру вони точно припадуть до смаку.

Доречними будуть на святковому столі й молочні продукти: сири, які можна гарно викласти на сирну тарілку, вершки, сметанні соуси, вершкове масло тощо. А от від риби та морепродуктів варто відмовитися. Тигр надає перевагу м'ясу, а не рибі. Для гарніру ж краще обрати картоплю й овочі замість круп та злаків.

Щодо напоїв, то цієї новорічної ночі краще втриматися від вживання міцного алкоголю, а от келих шаманського чи вина буде дуже доречним.

Головне правило новорічного столу: «Чим більше, тим краще». Тигр — тварина, яка полюбляє гарно поїсти, тож і смаколиків повинно бути достатньо. Та й народні прикмети стверджують: «Аби дім не полишали ситість і достаток, новорічний стіл має бути багатим і різноманітним».

Запечена свинина у маринаді з меду і соєвого соусу

Для приготування цієї смачної святкової страви нам знадобиться: 1,5 кг свинини (ошийка або окосту), 5-7 невеликих зубчиків часнику, 3-4 столові ложки соєвого соусу, 3-4 столові ложки рідкого меду, 7-8 мелених горошин чорного перцю, сушені прованські трави, сіль.
Приготування: М'ясо миємо, обсушуємо і робимо по всій його поверхні неглибокі проколи гострим ножем. Очищаємо часник і нарізаємо його вздовж невеликими шматочками. Нашпиговуємо м'ясо часником, а потім натираємо його з усіх боків сіллю, чорним перцем і пряними травами. Кладемо м'ясо у глибоку тарілку і заливаємо його соєвим соусом. Даємо постояти 30 хвилин. Перевертаємо м'ясо, аби воно повністю просочилося соєвим соусом і залишаємо ще на 30 хвилин. Рясно змащуємо верх медом, накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися ще на 30 хвилин. Перевертаємо м'ясо ще раз і залишаємо маринуватися ще на 1-2 години. Слідкуйте, щоб і боки, і верх, і низ м'яса не підсихали й добре просочилися маринадом.

Розігрійте духовку до 180 градусів, помістіть м'ясо у рукав для запікання і покладіть на деко або в форму. Запікайте півтори години, потім розкрийте рукав і запікайте ще 10-15 хвилин, поки скоринка не стане рум'яною.

Запечена таким чином свинина чудово смакує і гарячою, і холодною. Вона беззаперечно стане гарною прикрасою святкового столу. g

"ВК" у PDF