---
Суспільство

За паї і великі городи доведеться сплачувати

За паї і великі городи доведеться сплачувати
Верховна Рада України 30 листопада ухвалила закон, який зобов’язує всіх українців, у власності яких є земельні паї, сплачувати мінімальний податок у 1,5 тис. грн з кожного гектара. Якщо ділянка 0,5 га (50 соток) розташована в межах міста, власнику цього городу доведеться платити фіксований податок. Закон набере чинності вже з 1 січня 2022 року, якщо президент його підпише.
Щодо городів площею 0,5 га (50 соток) в межах міста, то сплачувати податок доведеться навіть у тому випадку, коли людина вирощує на цій земельній ділянці продукцію виключно для власного споживання і не продає її.

Щодо сільськогосподарських земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів — власники паїв повинні будуть платити не менше мінімальної суми податку, що складає приблизно 1,5 тис. грн з 1 гектара.

Вбачається, що такі зміни ніяк не вплинуть на великі агрохолдинги, оскільки вони де-юре не є власниками землі.

Нагадаємо, 30 листопада депутати Верховної Ради ухвалили в другому читанні проєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який передбачає збільшення ставок податків, акцизів та інших платежів до державного бюджету.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF