---
Суспільство

В ЄС схвалили перші таблетки проти COVID-19

В ЄС схвалили перші таблетки проти COVID-19
Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало препарат проти коронавірусної інфекції від американської фармацевтичної компанії Merck. Про це йдеться у заяві агентства, повідомляє "Європейська правда".
"Комітет EMA з лікарських засобів (CHMP) видав рекомендації щодо використання Lagevrio (також відомого як Молнупіравір або MK 4482) для лікування COVID-19. Ліки, які наразі не зареєстровані в ЄС, можна використовувати для лікування дорослих з COVID-19, які не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку важкої форми коронавірусу", – йдеться у заяві.

Препарат, що випускають у формі капсул, слід вводити в курс лікування якомога швидше після встановлення діагнозу COVID-19. Їх приймають двічі на день протягом 5 днів. За інформацією виробника, засіб знижує здатність коронавірусу розмножуватися в клітинах організму і таким чином уповільнює подальший розвиток COVID-19.

EMA також оголосила про початок процедури перевірки таблеток від коронавірусу Paxlovid від американської фармацевтичної компанії Pfizer. За словами виробника, препарат знижує ймовірність госпіталізації або смерті на 89% у пацієнтів з високим ризиком після коронавірусної інфекції.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF