---
Суспільство

Нові правила дорожнього руху

Нові правила дорожнього руху
Із 1 листопада в Україні почали діяти нові правила дорожнього руху. Масштабні зміни, затверджені Кабінетом Міністрів, стосуються всіх: і водіїв, і велосипедистів, і пішоходів. З'являються нові знаки, змінюється розмітка та класифікація доріг, діють нові обмеження швидкості.
Відтепер водіям забороняється рухатися за межами населених пунктів зі швидкістю 110 км/год, якщо транспортні потоки протилежних напрямків не відокремлено широкою суцільною лінією (розміткою 1.2). До трьох типів державних доріг (міжнародні, національні та регіональні) додається четвертий — територіальний.

Для пішоходів з'являться нові діагональні пішохідні переходи, а велосипедистам доведеться знайомитися з новим визначенням велосипедної доріжки і такими поняттями, як велосипедна смуга і велосипедний переїзд (місце перетину перехрестя доріг).

Та найбільше нововведень — у дорожніх знаках. Відтепер на автошляхах України можна буде побачити такі нові знаки, як: «Платна дорога» та «Кінець платної дороги», «Дорога для суміщеного руху автомобілів і велосипедів», «Рух із застосуванням ланцюгів проти ковзання», «Місце (ділянка) концентрації ДТП», «Електрозарядні станції» та ін.

"ВК" у PDF