---
Суспільство

Рейс вузькоколійкою відновлено

Рейс вузькоколійкою відновлено
Починаючи з 14 жовтня, після понад півтора року простою, відновив свій рух вузькоколійкою приміський поїзд №6272/6274 сполученням "Гайворон – Рудниця".
Відправлення поїзда з Гайворона о 17:20, зупинка в Бершаді о 18:33-18:35, прибуття в Рудницю о 21:03. У зворотному напрямку відправлення з Рудниці о 4:05, стоянка в Бершаді в 6:34-6:39, прибуття в Гайворон о 7:51. Поїзд курсуватиме щоденно.

Відновлення руху пасажирського приміського потягу на вузькоколійці між Гайвороном і Рудницею — визначна подія для громади, адже вузькоколiйна залізниця (ширина колі 750 мм) — це об'єкт iсторико-культурного надбання всього регіону.

Перший рейс запускали урочисто, а міська рада закупила квитки, тож поїздка до Рудниці того дня для пасажирів була безплатна (на фото).
Нагадаємо, під час минулорічного локдауну зупинився увесь транспорт, з 1 червня пасажирські перевезення почали поступово відновлюватися. Найдовше вирішувалася ситуація з приміськими дизель-поїздами, серед яких так і не відновили свою роботу три вузькоколійні залізниці: дві на Західній Україні й одна на Кіровоградщині — Гайворон – Рудниця. З метою привернення уваги до проблем вузькоколійки та відновлення руху на ній наприкінці травня цього року у Гайвороні провели туристичний фестиваль GOODoK FEST.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF