---
Суспільство

Знижено ціни на електроенергію

Знижено ціни на електроенергію
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, що була прийнята 11 серпня 2021 року, в Україні наразі діють нові тарифи.
Так, починаючи з 1 жовтня, вартість 1 кВт-год для споживачів знижена до 1,44 грн. Щоправда, зниження ціни передбачене лише для тих домогосподарств, які використовують менше аніж 250 кВт-год за місяць. Решта побутових споживачів будуть сплачувати за використану електроенергію за попередніми тарифами, тобто 1,68 грн за 1 кВт-год.

Знизити тарифи для населення і створити умови для стабілізації роботи державних виробників електроенергії дозволила фінансова модель покладання спеціальних обов’язків (ПСО). Завдяки цій моделі державні виробники електроенергії, НАЕК «Енергоатом» і ПрАТ «Укргідро-
енерго», які забезпечують виконання спецобов’язків, отримали право продавати весь обсяг своєї продукції на ринкових умовах. За рахунок отриманого доходу державна генерація компенсуватиме різницю між тарифами для населення і ринковою ціною електроенергії.

Виграють від нововведень принаймні 80% населення України, впевнені у Міненерго. А діятимуть нові тарифи на електроенергію впродовж усього опалювального сезону.

"ВК" у PDF