Олександрівський район
Суспільство

Фестиваль господинь у Підлісному

Фестиваль господинь у Підлісному
19 серпня у селі Підлісне Олександрівської селищної ради Кропивницького району провели «Фестиваль господинь». Подібний захід у селі відбувався не вперше і він вже здобув своїх шанувальників.
Перед початком заходу його учасників та глядачів привітали староста села Підлісного Сергій Кармазін та помічник народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко.
Боротьбу за звання кращої господині у залі сільського Будинку культури вели дев’ять господинь з Олександрівки, Підлісного (тут змагалися господиня з села та представниця ТОВ «Лісова коза»), Ясенового, Родниківки, Підлісного, Кримок, Несваткового, Букварки і Цвітного. Жінки винесли на суд журі, до складу якого входила помічник народного депутата України Катерина Бондаренко, свої яблучні пироги, консервовані овочі і фрукти (конкурс «Літо в банці»). Вони показали своє вміння готувати салати та проголошувати тости, запрошуючи до столу.
Кращою господинею журі визнало господарку з Несваткового, вчительку початкових класів місцевої школи Наталію Жабокрицьку. Катерина Бондаренко вручила переможниці приз він народного депутата України Олеся Довгого – глиняну макітру. Всі учасниці змагань отримали подарунки від Олеся Довгого, які теж вручила його помічник Катерина Бондаренко.
Смачними виробами господині почастували й глядачів.
Поки господині виконували конкурсні завдання на сцені виступили аматори сцени комунального закладу «Центр культури та дозвілля» з Олександрівки, сільських Будинків культури і клубів з Цвітного, Букварки, Родниківки, Підлісного, Кримок, Ясинового, Несваткового. Вдячні глядачі за чудові пісні, запальні танці, гарну музику нагородили самодіяльних артистів гучними оплесками.
Організаторка «Фестивалю господинь» та одна з його ведучих, художній керівник Підлісненського сільського будинку культури Наталія Галушка зазначила, що у селі й надалі проводитимуть такий захід. У Підлісному сподіваються, що цей та інші заходи сприятимуть залученню туристів у село.
Фестиваль господинь у Підлісному
Фестиваль господинь у Підлісному
Фестиваль господинь у Підлісному
Фестиваль господинь у Підлісному
Фестиваль господинь у Підлісному

"ВК" у PDF