---
Суспільство

Марш за права тварин

Марш за права тварин
5 вересня, за ініціативи гуманістичного руху UAnimals, в 30 містах України відбувся четвертий Всеукраїнський марш за права тварин.
Його мета — привернути увагу суспільства до проблеми гуманного ставлення до тварин та захистити їх від знущань та знищення. Зокрема, зоозахисники вимагали заборонити цирки з тваринами, контактні зоопарки, дельфінарії, хутрові ферми та притравочні мисливські станції для полювання.

Долучилися до Всеукраїнського маршу за тварин і мешканці Кропивницького. Дехто з них прийшов разом зі своїми домашніми улюбленцями. Тримаючи в руках плакати із закликами гуманного ставлення до тварин, вони пройшли спільним маршем від готелю «Турист» до площі Героїв Майдану.

У межах акції її учасники зібрали підписи під зверненням до секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова щодо звільнення директора харківського «Центру поводження з тваринами» Юлії Цибульки, під керівництвом якої була здійснена масова евтаназія безпритульних тварин з метою зменшення їх кількості у місті. Головним гаслом маршу захисту тварин у Кропивницькому був заклик: «Кропивницький за гуманність! Захист слабких — справа сильних».

Підтримали Всеукраїнський марш за права тварин і українські полярники зі станції «Академік Вернадський». Учасники 26-ї Української антарктичної експедиції зокрема підкреслили, що морські ссавці мають жити виключно в морях і океанах, а не в дельфінаріях.

Олена Єрунова

"ВК" у PDF