---
Суспільство

Кіровоградщина в четвірці найбільших виробників морозива в Україні

Кіровоградщина в четвірці найбільших виробників морозива в Україні
За чотири місяці 2021 року експорт українського морозива склав 2,3 тис. тонн, що на 20% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Українське морозиво експортується в понад 50 країн світу. Найбільше – до Молдови, Китаю, Ізраїлю, Болгарії, Литви та Чехії. До країн Євросоюзу в поточному році експортовано 1077,4 тонн або 46,8% від загального обсягу експорту.
Найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні у відсотковому відношенні від загального обсягу виробництва за 6 місяців 2021 року є Житомирська (46,1%), Харківська (18,8%), Дніпропетровська (14,8%) та Кіровоградська (6,9%) області.

За інформацією Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» всього в Україні виробляється понад 900 видів морозива. Структура асортименту така: з комбінованим складом - 55,4%, пломбір - 22,4%, вершкове - 11,3%, молочне - 1,8%, плодово-ягідне - 9,1%.

Держпродспоживслужба відіграє важливу роль у ефективності українського експорту. Її завданням є подолання технічних перешкод в торгівлі та забезпечення державних гарантій щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Головне управління держспоживслужби в Кіровоградській області

"ВК" у PDF