---
Суспільство

Кондиціонер: за і проти

Кондиціонер: за і проти
У спекотні дні кондиціонери набирають неабиякої актуальності. Коли стовпчик термометра перевалює за 30 градусів на вулиці — то кондиціонер має великий плюс у приміщенні. Але варто пам’ятати і про мінуси.
За: очищує повітря від пилу та шерстинок, вірусів та бактерій, мікроскопічних кліщів та від спор плісняви, усуває запахи, іонізує та знезаражує повітря. Кондиціонер є необхідним для астматиків та алергіків та для людей з серцево-судинними захворюваннями.

Проти: простуди, теплові удари — якщо не дотримуватися норм температури повітря в приміщені — 18-210С; пневмонії — якщо ігнорувати очищення кондиціонерних фільтрів; міозити м’язів шиї та плечового пояса — якщо сидіти під холодним потоком повітря від кон-
диціонера; зниження вологості повітря, що впливає на пересихання слизових оболонок, через що у людини послаблюються захисні функції до вірусів, тому, як варіант, слід купувати прилад з функцією зволоження; додаткові витрати на електроенергію.

Висновок: якщо дотримуватися рекомендацій з використання, які зазначаються в інструкції, налаштовувати охолодження і нагрівання повітря відповідно до допустимих норм, визначених Міністерством охорони здоров’я, додатково дбати про очищення фільтрів та зволоження повітря в приміщенні, то плюсів у використанні кондиціонера значно більше, оскільки мінуси з’являються лише з неправильним використанням приладів.

До речі, виробники кондиціонерів пропонують економити електроенергію і радять купувати інверторні моделі кондиціонерів, які економлять до 30% електроенергії.

"ВК" у PDF