---
Суспільство

Як доглядати за шкірою влітку

Як доглядати за шкірою влітку
Спекотне сухе літо — справжнє випробування для нашої шкіри. Під впливом високої температури повітря, сухого вітру, пилу та агресивного сонячного випромінювання наша шкіра висихає, червоніє, лущиться та набагато швидше старіє. Але ми знаємо, як допомогти їй у цей спекотний час.

Отже, п'ять важливих порад про те, як доглядати за шкірою влітку.
1. Забезпечити надійний захист від сонця
Улітку наша шкіра найбільше потерпає від агресивного ультрафіолетового випромінювання, особливо опівдні. Тож, намагайтеся не перебувати довго на сонці в період з 12 до 16 години. Якщо ж таки доводиться знаходитись просто неба о цій порі, максимально прикривайте тіло легким одягом вільного крою з натуральних тканин, а голову — капелюшком або іншим головним убором. Чудово, якщо це буде бейсболка або капелюх з широкими полями, так ви зможете захистити від променів сонця і шкіру голови, й обличчя.

Не забувайте наносити якісний сонцезахисний крем на обличчя та всі відкриті ділянки вашого тіла, особливо на зону декольте та плечі. Зауважте, що сонцезахисний крем обов'язково повинен бути з високим SPF та UVA захистом. Наносити його необхідно як мінімум за 20
хвилин до виходу та повторювати нанесення через кожні кілька годин.

2. Вчасно та якісно очищати
Добре очищати шкіру від пилу та косметики необхідно будь-якої пори року, але влітку — особливо. Умиватися треба мінімум двічі на день і краще прохолодною водою, бажано, мінеральною. А для зняття макіяжу використовувати спеціальний мус або косметичне молочко з кре-
мовою структурою, що відповідає типу шкіри. Дуже часто вмиватися зі спеціальними засобами не варто, аби не змивати її захисний шар. Позбавитися забруднення, поту та зайвого жиру впродовж дня можна за допомогою спеціальних матуючих серветок.

За необхідності, раз на тиждень можна використати м'який пілінг, але від глибокого пілінгу влітку доведеться відмовитись.

3. Зволожувати ззовні та зсередини
Споживання необхідної кількості води — одна з головних вимог літа. Дотримання нормального питного режиму забезпечить і гарне самопочуття, і гарний вигляд шкіри.

Орієнтовна норма — 1 л води на 30 кг ваги тіла. Але пити воду бажано кімнатної температури та маленькими ковтками. Так вона краще засвоюється організмом та насичує клітини живильною вологою.

Варто освіжати водою і шкіру обличчя. Найкраще для цього підійде спрей із чистою мінеральною водою. Можна тонізувати шкіру кубиками льоду з відварами трав. І не забувайте про зволожуючий крем, сироватку або гель! Наносити ці зволожуючі засоби необхідно безпосередньо після очищення, на ледь вологу шкіру. А от важкі жирні креми варто залишити до осені.

Порада: тримайте засоби з догляду за шкірою у холодильнику. Це гарантує їх збереження і не допустить розмноження шкідливих бактерій.

4. Мінімізувати декоративну косметику
Не варто влітку зловживати тональним кремом і пудрою. Краще замінити їх на більш легкі текстури: BB- або СС-креми. Такі косметичні засоби мають потрійний ефект: доглядають за шкірою, вирівнюють її тон і текстуру та вберігають від впливу сонячних променів.

Варто втриматися влітку й від зайвого нанесення тіней та рум'ян. А от відмовлятися від помади на губах не варто. Найкращим варіантом буде зволожуюча помада або бальзам із SPF-фільтрами.

5. Наситити шкіру поживними речовинами
Літо — прекрасний час для того, аби поповнити запаси організму необхідними нам вітамінами та мікроелементами. Тож, споживайте якомога більше свіжих ягід, овочів та фруктів, адже це — найкраща інвестиція в здоров'я та красу вашої шкіри. Варто й зовні побалувати шкіру натуральними масками для обличчя. Їх рецепти — у одному з наших наступних випусків.

"ВК" у PDF