Олександрівський район
Суспільство

«Веселка на полотні» Катерини Бондаренко

«Веселка на полотні» Катерини Бондаренко
Виставка картин молодої художниці Катерини Бондаренко «Веселка на полотні» в рамках заходів до 30-річчя Незалежності України експонується в Олександрівському краєзнавчому музеї.
Днями в Олександрівському краєзнавчому музеї презентували виставку картин Катерини Бондаренко. На презентацію прийшли батьки, брат Андрій і сестра Лєра, дідусь художниці. Людей зібралось стільки, що найбільший зал музею ледь вмістив усіх охочих. Про творчість Катерини Бондаренко говорили т.в.о. директора Олександрівського краєзнавчого музею Василь Білошапка і сама художниця.

Дівчину з успіхом вітала її тезка, помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко. Вона розповіла, як особисто слідкувала за творчим зростанням художниці і від імені Олеся Довгого вручила подарунки художниці, а також її дідусю.

Теплі слова, квіти, подарунки адресували винуватиці події провідна методистка з декоративно-ужиткового мистецтва центру культури та дозвілля Діана Гунько і директорка (головна редакторка) ТОВ РВО «Олександрівщина» Галина Шевченко. Катерині Бондаренко вручили квіти від імені депутатки Олександрівської селищної ради, головної архітекторки селищної ради, дизайнерки Анастасії Бурківської, яка з донькою оглянула виставку, але не змогла прийти на презентацію. Отримала художниця подяку Олександрівського краєзнавчого музею, афішу виставки і краєзнавче видання.

Катерина Бондаренко народилась у 1999 році в селі Бірках тодішнього Олександрівського, а нині Кропивницького району. Згодом родина переїхала до Олександрівки, де дівчина закінчила зі срібною медаллю Олександрівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1. Після школи вступила до Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Нині дівчина у цьому виші здобуває ступінь магістра за спеціальністю «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

Про себе Катерина Бондаренко говорила таке: — Паралельно навчаю дітей та підлітків графічним програмам: фотошоп, анімація, відеомонтаж, ілюстрація, створення сайтів. Все-таки подобається поєднувати творчість з технічним напрямком.

Деякий час працювала графічним, а потім і моушн-дизайнером. Наразі намагаюся більш поглиблено вивчити останній напрямок, особливо розібратись із 3D-моделюванням.

Проходжу курси англійської, оскільки мої учні з різних країн світу. Хотіла б їм викладати і цією мовою.

У вільний час займаюся спортом, намагаюсь знайти час і для живопису. Оскільки, коли створюю картини — душею відпочиваю та надихаюся на нові справи. Але зараз хотіла б спробувати себе у іншому стилі, наприклад, опанувати абстракцію.

Малювати Катерина Бондаренко полюбила ще у дитинстві. У шкільні роки її картини експонувались в Олександрівському районному Будинку культури, Олександрівському районному краєзнавчому музеї. На «Ночі музеїв» в краєзнавчому музеї вона свого часу проводила майстер-клас. Цього року картини художниці привернули увагу жителів Кропивницького, де в обласному центрі народної творчості проходила виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай» від народних умільців Олександрівщини.

Ще першокурсницею Катерина Бондаренко стала переможницею конкурсу «Таланти КПІ» в номінації «Живопис». Університетська багатотиражка «Київський політехнік», повідомляючи про це, зазначила: «Її пейзажі, представлені на виставці, привернули увагу якоюсь наче загадковістю та прихованим змістом. Як незакінчене речення. По них не ковзнеш поглядом, пробігаючи на перерві з бутербродом, роботи спонукають зупинитися і заглибитися в зображений на картоні світ».

Власне, подібні думки виникають й у відвідувачів виставки Катерини Бондаренко «Веселка на полотні» в Олександрівці. До речі, там твори художниці побачили не тільки жителі Олександрівщини, а й гості з Києва, Дніпра, Кропивницького.


Василь Білошапка
«Веселка на полотні» Катерини Бондаренко
«Веселка на полотні» Катерини Бондаренко

"ВК" у PDF