---
Суспільство

Не тільки лікувати, а й підтримувати

Не тільки лікувати, а й підтримувати
Художня керівниця Підлісненського сільського Будинку культури Олександрівської селищної ради Кропивницького району Наталія Галушка проводить чимало заходів. Один з них був для особливої категорії — жінок з онкологічними захворюваннями. Цей досвід наштовхнув Наталію на роздуми: чи є подібна організація на Кіровоградщині.
— Коли ми здорові, то просто живемо, не задумуючись, що буде завтра, — розмірковує Наталія Степанівна. — Наприкінці травня я мала честь проводити майстер-клас з хусткування на запрошення ТОВ «Лісова коза» для жінок, які зіткнулися з непростим діагнозом: онкологія. Група була з сусідньої Черкащини, з обласної організації «Я не сама».

Наша зустріч була короткою: я й учасниця художньої самодіяльності Антоніна Тимофієнко продемонстрували різновиди вив’язування хусток. 28 жінок, яких об'єднує діагноз, спокійно брали участь у майстер-класі й спілкувалися на різні теми, окрім хвороби.

Мене вразило, що людей з таким діагнозом не просто лікують, а й підтримують психологічно, морально. Для себе я відзначила, що не чула про подібну організацію і подібні заходи в нашій області. А було б чудово. Ось «Лісова коза» пішла на зустріч цій спільноті, зробивши знижку, ще й запросила мене. І я не відмовила, ще й отримала позитив: емоції цих жінок щирі, радість справжня, бо хто хотів, ті точно переконалися, що хустка та палантин їм личать, що це стильно, модно. Запам'яталася пані, яка сказала, що ми здійснили її мрію.

Рада, що ми підготували для людей відпочинок і допомогли їм перезавантажитися. Можливо, мій досвід когось наштовхне на бажання створити подібну організацію на Кіровоградщині. Щодо мене, то охоче проведу майстер-клас з хусткування чи інші заходи.

"ВК" у PDF