---
Суспільство

Цьогоріч 14 дітей-сиріт з Кіровоградщини знайшли нові родини

Цьогоріч 14 дітей-сиріт з Кіровоградщини знайшли нові родини
З початку року на Кіровоградщині всиновили 14 сиріт. Про це повідомила заступниця голови Кіровоградської ОДА Світлана Лобанова.
«Також під опіку передали 92 дитини, створили 2 прийомні сім’ї і охопили цією формою сімейного виховання 26 дітей, повернули на виховання батькам – 6 дітей», - зазначила Світлана Лобанова.

Вона додала, що протягом січня – травня 2021 року в області 138 дітей влаштовано до сімейних форм виховання. Всього по області під опікою виховується 2004 дитини. На території регіону функціонує 162 прийомні сім’ї та 66 дитячих будинків сімейного типу, у яких виховується 778 дітей. Загалом, сімейними формами виховання охоплено 2782 дитини-сироти, та дітей позбавлених батьківського піклування.

Зазначимо, в області впроваджено послугу патронату над дитиною. В тому випадку, якщо дитина через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками - надають їй та її сім’ї послуги, спрямовані на повернення у сім’ю.

Станом на сьогодні договори про надання цієї послуги підписано з 20 родинами патронатних вихователів, у 19 з них, влаштовано 45 дітей. Загалом з початку функціонування патронатних сімей такою послугою охоплено 166 дітей.

www.kr-admin.gov.ua

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF