---
Суспільство

Мобільні медичні бригади Кіровоградщини пройшли дводенний тренінг з вакцинації препаратом Pfizer

Мобільні медичні бригади Кіровоградщини пройшли дводенний тренінг з вакцинації препаратом Pfizer
Мобільні медичні бригади Кіровоградщини пройшли дводенний тренінг з вакцинації препаратом Pfizer в обласному лабораторному центрі. Про це повідомила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук сьогодні, 3 червня.
«Тренінги пройшли регіональні мобільні бригади. Мова йде про правила організації, техніку проведення щеплень. Навчання проводяться згідно з планами, передбаченими МОЗ, а також Центром громадського здоров’я, ЮНІСЕФ та іншими національними і міжнародними партнерами. Основна мета проведення таких навчань – посилення впевненості наших медиків щодо безпечності вакцини, вдосконалення навичок комунікації з пацієнтами, які вагаються стосовно проведення імунізації. Медпрацівники вивчають характеристику вакцини, її ефективність, показання та протипоказання до щеплення», - пояснює Надія Оперчук.

За словами головної санітарної лікарки Кіровоградщини, мобільні бригади під час навчання отримують велику кількість інформації щодо моніторингу холодового ланцюга препарату, а також вимог до звітування використання вакцини.

«Враховуючи те, що вакцина виробництва Pfizer/BioNTech вимагає особливих умов зберігання, транспортування та використання із температурним режимом від -60°C до -80°C, частина мобільних бригад області вивчає спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною», - додала посадовиця.

Надія Оперчук також зазначила, що медики постійно отримують повноцінну інформацію щодо доставки вакцини, графіку її розвезення та термінів використання, а також умов зберігання.

«У районах вакцину не зберігатимуть. Зі складів регіонального рівня її щодня забиратимуть мобільні бригади відповідно до попередньо складеного маршруту виїзду та реєстру людей, які отримуватимуть щеплення. Вакцинальні сесії триватимуть не більше 6 годин, адже в кімнатній температурі вакцини, які потребують температурного режиму від - 60°C до -80°C, можуть зберігатись не довше 6 годин. Таким чином, такі вакцини будуть використані в день їх отримання з регіональних складів», - резюмувала головна санітарна лікарка області.

www.kr-admin.gov.ua

"ВК" у PDF