---
Суспільство

Майже 6 тисяч абітурієнтів взяли участь у ЗНО з української мови та літератури на Кіровоградщині

Майже 6 тисяч абітурієнтів взяли участь у ЗНО з української мови та літератури на Кіровоградщині
Участь у зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури взяли 5942 абітурієнти сьогодні, 1 червня. Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА Ельза Лещенко.
«На території області працювали 36 пунктів тестування. Для проведення тестування задіяли 543 аудиторії. Цьогоріч явка абітурієнтів склала 74,4%, що на 5% більше, ніж торік. У пунктах проведення ЗНО працювали 1346 педпрацівників. Крім цього, за проходженням тестування спостерігали сім представників від громадських спостерігачів та ЗМІ», - повідомила Ельза Лещенко.

У ході проведення ЗНО, в пункті тестування розташованого в Олександрії зафіксували випадок наявності у абітурієнта навушників. Абітурієнт був вилучений з аудиторії та втратив можливість складання даного предмету.

За словами директорки департаменту освіти і науки, результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови буде оголошено до 25 червня.

Нагадаємо, в області вже відбулися ЗНО з хімії та іспанської, французької й німецької мов. Обидва тестування минули без порушень. 25 травня більше двох тисяч випускників узяли участь у ЗНО з англійської мови на Кіровоградщині. Також проведено тестування з математики.

www.kr-admin.gov.ua

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF