Онуфріївський район
Суспільство

Успенському «Калиновому цвіту» — п’ять років

Успенському «Калиновому цвіту» — п’ять років
У березні своє п’ятиріччя відзначає аматорський колектив Успенського сільського Будинку культури Онуфріївської селищної ради Олександрійського району — вокальний ансамбль «Калиновий цвіт».
На початку «Калиновий цвіт» с кладався з т рьох у часниць: Наталі Шеклунової, Ірини Іванченко та Валентини Зубець. Перший виступ колективу відбувся у 2016 році на концерті до 8 Березня. Уже до свята Івана Купала в колектив влилися Тамара Курченко та Жанна Іванченко, і такий склад діяв до новорічних свят. Сьогодні «Калиновий цвіт» стабільно відвідують Галина Ткаченко, Тамара Курченко, Валентина Зубець, Ірина Іванченко та Наталя Шеклунова. Ці прекрасні жінки ніколи не піддаються полону смутку. Вони радіють кожній миті життя, а тому й співають душею і серцем. Їхня пісня, як білокрила голубка, злітає ввись, несучи мир та спокій, добро й любов
у кожну родину.

«Калиновий цвіт» гордий тим, що залучає до народного співу молодь. Так, у 2016-2017 роках його учасницями були учениці Успенської ЗОШ Світлана Гончар, Каріна Корягіна та її подруга Юлія (в заміжжі Залоїло), в 2018-2019 роках епізодично брали участь Поліна Орел та Анастасія Дерипаска.

Колектив є частим гостем на сцені районного Будинку культури, в закладах культури сусідніх населених пунктів.

Популяризація фольклору — це один з пріоритетів діяльності колективу, а виховувати молодь на піснях свого народу — це закласти освячений камінь у будівництво пісенний храму, в якому вічно житиме народна пісня, пройнята великою любов’ю до людей, до рідного краю, до України.

Ольга Шеклунова

"ВК" у PDF