---
Суспільство

Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині

Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
На Кіровоградщині широко відзначили Міжнародний жіночий день. Пропонуємо вам репортажі дописувачів «Вісника Кіровоградщини», які побували на творчих заходах у своїх населених пунктах.
4 березня у Знам’янському міському Палаці культури відбувся святковий концерт, присвячений Міжнародному жіночому дню. Програма заходу була насиченою та різноманітною: жінок Знам’янської громади зі сцени вітали дитячі та дорослі творчі колективи, співаки, музиканти. Долучилися до вітань і заступник міського голови Дмитро Молодченко разом із секретарем міської ради Вікторією Зеленською.
Як зазначили глядачі, цього дня у приміщенні Палацу культури відчувався подих весни, а завдяки пануючій теплій атмосфері у глядацькому залі кожен виступ артистів сприймався по-справжньому святково! «Як же ми скучили за концертами у нашому місті. Заходи онлайн — це добре, але навіть словами не передати це святкове піднесення у душі, коли ти наживо насолоджуєшся виступами артистами на
сцені», — відзначає пані Катерина, яка завітала на концерт разом зі своєю колегою по роботі.

5 березня у Світловодському міському Палаці культури відбувся святковий концерт «Її величність жінка». Й артисти, і глядачі, скучили за живим спілкуванням, тому з нетерпінням чекали зустрічі одне з одним хто на сцені (співаки про це так і сказали у першій же пісні: «Дайте свята мені!»), а хто в залі (у глядачок настрій був вже піднесений, адже при вході їм дарували тюльпани). Серед танців та сучасних і ретро-пісень знайшлося місце і для привітань. Очільники міста вручили грамоти й квіти керівницям, службовицям, мисткиням, спортсменкам,
техпрацівницям установ та організацій міста. А на завершення свята присутнім на концерті жінкам юні танцівниці подарували повітряні кульки.

У центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олександрівської селищної ради Кропивницького району 5 березня зібрали жінок-ветеранів. Зі святом їх привітали Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний, його перший заступник Володимир Осипенко та заступник Василь Скляренко, директорка центру Любов Емірова, голова селищної ради ветеранів та селищної профспілкової організації працівників державних установ Олександра Геращенко. Від імені народного депутата України Олеся Довгого до жінок з вітальним словом звернулася його помічник Катерина Бондаренко. Вона вручила також подарунок від Олеся Довгого Любові Еміровій. На святковому заході, що його підготувала і провела соціальна працівниця Тетяна Цимбал, свої власні вірші прочитала олександрівська поетеса Надія Поцелуйко, а чоловіча група народного аматорського хору Олександрівського міського Будинку культури (керівниця Леся Король, акомпаніатор Олександр Шаповал), дует у складі Лесі Король та Олексія Різаненка подарували чудові українські пісні. Порадував жінок і гармоніст Петро Різаненко. Кожна жінка отримала подарунок, виготовлений руками працівників центру. Потім жінки продовжили спілкування за святковим столом.

Того ж дня у фоє центру культури та дозвілля Олександрівської селищної ради на жінок чекала виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва вихованців Олександрівського центру дитячої та юнацької творчості та технічних робіт учнів гуртка робототехніки Олександрівської станції юних техніків. Урочистості з нагоди Міжнародного жіночого дня театралізованою композицією відкрили аматори сцени комунального закладу «Центр культури та дозвілля». Жінок Олександрівщини привітав зі святом селищний голова Олександр Безпечний. Очільники ОТГ вручили великій групі жінок грамоти селищної ради та квіти. Від імені народного депутата України Олеся Довгого жінок краю щиро поздоровила його помічник Катерина Бондаренко. Вона вручила подяки Олеся Довгого секретарю-друкарці комунального некомерційного підприємства «Олександрівський центр надання первинної медико-санітарної допомоги» Аліні Дергуновій, головній спеціалістці відділу освіти селищної ради Світлані Мовчан, медичній сестрі Олександрівської амбулаторії Людмилі Бондаренко, заступниці завідувача з навчально-виховної роботи Олександрівської філії комунального закладу «Олександрівське НОВО № 1» Світлані Пипті, старості селища Єлизаветградки та села Плішок Валентині Шевцовій, директорці Олександрівської бібліотеки для дітей Світлані Баклан, матері-виховательці дитячого будинку сімейного типу Ларисі Хлівіцькій (виховує восьмеро дітей), помічниці патронажного вихователя Галині Моховик (опікується трьома дітьми).

Потім жінки насолоджувалися концертом вихованців Олександрівського центру дитячої та юнацької творчості. У ньому виступили зразковий художній хореографічний колектив «Калинонька» (керівниця Світлана Соколовська), ансамбль бандуристок «Елегія» (керівниця Валентина Душейко), народний художній фольклорний колектив «Джерельце» (керівниця Любов Халецька), театр мініатюр «Словограй» (керівниця Людмила Дудник), хореографічний колектив «Радість» (керівниця Тетяна Чорногорець), народна естрадно-циркова студія «Едельвейс» (керівники Ніна та Василь Мажари), вокальний ансамбль «Дебют» (керівниця Любов Халецька), студія «Колаж» (керівниця Інна
Товкун), художній колектив «Здорово» (керівниця Наталія Михайлюк), зразковий художній вокальний ансамбль «Викрутаси» (керівниця Олена Фесун), ансамбль гітаристів «Вінтаж» (керівник Олександр Бородай), солістка Анна Ярова.

Заходи до Міжнародного жіночого дня організували також у багатьох селищах і селах Олександрівщини. Зокрема, у Михайлівській сільській бібліотеці відбулося бібліо-фолькпаті «Пані та панянки». Жінок привітав староста села Євген Футорнюк та завідувачка Михайлівської сільської бібліотеки Анжела Поклад. Глядачі радо зустрічали виступи михайлівських панянок та пані. Яскраве враження на глядачів справив виступи Сніжани Сухомлін, дуету у складі Яни Солоненко й Алли Футорнюк та інших. Прозвучали пісні про матір, жінку та інші твори українських композиторів. Учасники бібліотечного гуртка підготували цікаві гумористичні сценки та композиції «Корова»,
«Дві бабусі» (вик. Надія та Сніжана Сухомліни), найменші читачки, членкині бібліотечного клубу «Натхнення», подарували веселі танці та гуморески. А основою заходу були конкурси «Мама приїхала», «Де я?», «А-а-о-е» та багато інших, які з захопленням та гарним настроєм виконували всі запрошені.

Завершився захід піснею «Побажання». Під час паті панували сміх та гарні емоції. Потім присутніх пригощали солодощами а чаєм, а найкращим в конкурсах дарували подарунки.

З 3 до 10 березня включно у мистецькій залі Новгородківського центрального Будинку культури діяла персональна виставка майстрині селища Світлани Руденко «Лялька-мотанка — щастя для душі», де можна було побачити роботи Світлани «Зерновушка», «Господиня», «Польова царівна», «Роксоляна», «Українка», «Берегиня», «Дерево життя», «Зореславна», «Княгиня», «Янголятко», «Зимова фантазія» та
багато ігрових ляльок.

З нагоди відзначення Міжнародного дня прав жінок і миру 8 березня у Петрокорбівському сільському Будинку культури-філії Новгородківського центрального Будинку культури Новгородківської селищної ради відбувся вогник «Бабусина вишиванка», аби поширити престиж техніки вишивки та вшанувати майстринь й умілиць декоративно-ужиткового мистецтва. Організатором заходу виступила завідувачка Петрокорбівського сільського Будинку культури-філії Тетяна Гончаренко. На заході були присутні секретар Новгородківської селищної ради Олег Вєтров та помічник народного депутата України Олеся Довгого Ніна Грязнова, які привітали майстринь та вручили подарунки учасникам заходу. На вогник були запрошені вишивальниці Марія Капелянович, Олена Собкович, Марія Тимофіїва, Марія Буйволенко, Аза Спірідович, які з нагоди 25-ї річниці Незалежності України за ініціативи Зої Шепеленко вишивали ювілейний рушник району (рушник передано у Новгородківський краєзнавчий музей). Майстрині також вручили подарунок — вишиту ікону «Божа сім’я» — помічнику народного депутата України Олеся Довгого Ніні Грязновій. А запрошені юні аматори Валерія Сидоренко та Ліза Вайцехівська (онучки Валентини Євтушиної), Світлана Гуцул, Анна Музинчук, Юлія Ножка, Вікторія Пузирей, які продовжують родинне мистецтво своїх бабусь та є спадкоємицями народної пісні, звичаїв та обрядів свого степового краю, під керівництвом завідувачки закладу, керівниці народного аматорського фольклорного ансамблю «Чарівниці» та дитячого фольклорного ансамблю «Криниченька-чарівниченька» Тетяни Гончаренко подарували учасникам вогника музичні вітання.

У закладах культури також провели низку онлайн-заходів. Працівники та аматори Новгородківського центрального Будинку культури підготували онлайн-концерт «З любов’ю до жінок». Новгородківська мистецька школа також вітала з Міжнародним жіночим днем онлайн-концертом, в якому учні закладу співали, грали на фортепіано та скрипці, представили аудіовиставу. У Новгородківській публічній бібліотеці оформили виставку-вітання «А жінка в світ приходить для любові». Новгородківський краєзнавчий музей презентував виставку рукотворів «Весна-Жінка-Творчість», на якій представлені роботи майстринь та умілиць Лариси Зоріної, Валентини Лети, Світлани Руденко, Наталії Бойко, Наталії Сегеди.

Станіслав Фадєєв,
Лариса Степанова, Василь Білошапка,
Анжела Поклад, Наталія Бойко
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині
Творчі заходи до Міжнародного жіночого дня на Кіровоградщині

"ВК" у PDF