---
Суспільство

Михайлівська фітнес-група

Михайлівська фітнес-група
Директорка Михайлівського сільського Будинку культури Олександрівської селищної ради Кропивницького району Наталія Бирловська (Майорова) з дитинства займалася акробатикою і танцями, отримала освіту хореографа. Щоб підтримувати себе у формі зараз, займається фітнесом. Хороший приклад заохотив приєднатися до занять й інших жінок села. 4 березня михайлівська фітнес-група відзначає річницю своєї діяльності.
— Фітнесом з дівчатами та жінками ми почали займатися, коли я ще не була керівницею Будинку культури, а просто ходила на сільський стадіон займатися фізичними вправами, щоб тримати себе у формі, — згадує Наталія Володимирівна. — Мене побачили односельчанки і запитали, чи можна займатися разом зі мною. Звісно, я запросила їх тренуватися разом.

На перші заняття зібралися двадцять осіб, зараз їх у групі десять віком від 24 до 56 років. Ті, що залишилися, кажуть: «Наталю, ми зрозуміли, що корова, картопля — це тільки відмовки, а якщо хочеш займатися, то знайдеш час це робити». Це правда. Ось Аліна Бедзай на велосипеді їздить у Михайлівку із сусіднього села Єлизаветградки, при цьому вона працює, має суворий графік роботи, живе з батьками, виховує сина, а дозволяє собі пропустити тренування тільки коли хворіє. Юлія Балюк — мама двох діток, яка займається сама і привчила до активності сина й доньку: вони разом їздять на велосипедах — чудовий приклад багатьом батькам. Й усі інші також відвідують фітнес сумлінно. У сніг, дощ, ожеледицю — вони на тренуванні. Колись була така негода, що я подумала, що ніхто не прийде, а вони стояли під однією парасолькою і чекали початку. Завдяки цьому мають хороші результати з вагою, а завідувачка дитсадка Людмила Федоренко, якій
56 років, на третьому занятті сіла на шпагат. Це була її мрія і мета.

Спочатку ми тренувалися два рази на тиждень, тепер — три. Хоч і доводиться це робити в екстремальних умовах: у Будинку культури немає опалення, тому у холодну пору року вмикаємо обігрівач й надягаємо відповідну форму, а влітку займаємося на стадіоні. З настанням карантину заняття не припиняли: я вдома знімала відео і виставляла в групу, у відповідь отримувала відеозвіти від вихованок. Потім придумала «Марафон схуднення». Він так добре зайшов, що до нашої групи приєдналися землячки, які зараз проживають в Італії, Португалії. Вони відправили свої заміри, я поділилася меню, але не дієти, а правильного харчування, яке розробила моя двоюрідна сестра Альона. Усі охочі правильно харчувалися і робили вправи — й отримали чудові результати. Наприклад, дівчина з Італії за два тижні схудла на чотири кілограми, при цьому, за її ж словами, вона не відчувала голоду, навпаки, повністю насичувалася завдяки збалансованому раціону. Цікаво, що до здорового харчування вона заохотила усю свою італійську сім’ю, і тепер її чоловік — корінний італієць — відмовився від традиційної страви — макаронів. Окремі жінки, які розпочинали у моєму марафоні, тепер створили власні або беруть участь в марафо-
нах інших тренерів. Я рада, що 99% відсотків учасниць моєї групи повністю змінили свій спосіб життя.

Ми усі товаришуємо, влаштовуємо корпоративи, склали карту бажань, більшість з яких пов’язані зі здоров’ям та чудовим зовнішнім виглядом. У мене ж є бажання, щоб до фітболу, скакалок, які ми вже придбали за власні кошти, додалися гантелі, тренажери. Ну і звісно, щоб наша група розширилася і в Михайлівці стало ще більше людей, які сповідують здоровий спосіб життя.

Тетяна Юганова
Михайлівська фітнес-група
Михайлівська фітнес-група
Михайлівська фітнес-група
Михайлівська фітнес-група
Михайлівська фітнес-група

"ВК" у PDF