Світловодський район
Суспільство

Сергій Михайленко — фіналіст онлайн-фестивалю «Незламні духом»

Сергій Михайленко — фіналіст онлайн-фестивалю «Незламні духом»
Світловодець Сергій Михайленко взяв участь у першому Всеукраїнському онлайн-фестивалі аматорського мистецтва «Незламні духом». У номінації «Образотворче мистецтво» представив роботу різьблення по дереву «Мудрість» і завдяки підтримці людей в мережі зміг увійти в десятку фіналістів.
Сергію 45 років, має першу групу інвалідності (нещасний випадок позбавив чоловіка руки та ноги), попри труднощі сформулював для себе життєве кредо: «Вперед і тільки вперед». Своїм прикладом надихає інших і вкотре доводить, що цікавим життя навколо себе створюємо ми самі, головне не боятися мріяти, бути готовим до нових знань, сміливо долучатися до суспільного життя.

Різьбленням по дереву Сергій Михайленко захопився десять років тому, завдячуючи вчителю Іванові Якименку, вже виготовив близько двадцяти картин. Роботу «Мудрість», яку представив на конкурс, вважає особливою, адже зробив її з власної уяви — у зрізі дерева зобразив дупло з совою, яка виймається. На таку роботу знадобилося близько року, але майстер запевнив, що можна і швидше, та використовував лише вільний час. Окрім цього Сергій береться оздоблювати кухонні дощечки, підсвічники, створює собачі будки, дитячі пісочниці. Також світловодець відомий як дворазовий рекордсмен: проплив 5 км 100 метрів на відкритій воді за 2 години 10 хвилин та протягнув мікроавтобус спринтер з одинадцятьма пасажирами. Плаває у басейні і вже вісім років як купається у крижаній воді.

«Отримую задоволення, коли допомагаю близьким, це додає мені сил, а ще ціную допомогу від інших, адже дуже багато моїх мрій здійснили небайдужі люди, зокрема профінансували стрибки з висоти. Їх у мене було вже чотири — три рази стрибав із 40-метрового арочного мосту в Запоріжжі й один раз з Аdrenalin hotel «Турист» у Кропивницькому, висота — 41 метр. Брав участь у веломарафоні в Кременчуці Полтавської області. Отак і живу всупереч усьому і буду щасливий, якщо мої вчинки і моє життя стане стимулом для інших», — розповів Сергій Михайленко.

У розмові Сергій згадує Олену Шаньгіну з Центру активної соціально-психологічної реабілітації інвалідів «Добрада», саме ця жінка запропонувала йому взяти участь в онлайн-фестивалі «Незламні духом». За те, що серед 82-х учасників потрапив у десятку фіналістів, завдячує людям, які вподобали його виріб під час голосування.

Наразі Сергій Михайленко чекає 8 травня, саме цього дня відбудеться урочисте нагородження фіналістів та переможців.
Альона Зозуля

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF