---
Суспільство

Прокуратура через суд скасувала рішення сільради про виділення землі прийняте у результаті конфлікту інтересів

Прокуратура через суд скасувала рішення сільради про виділення землі прийняте у результаті конфлікту інтересів
Кіровоградський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги прокуратури - визнав протиправним та скасував рішення однієї із сільських рад Олександрівського району про виділення землі, прийнятого в результаті реального конфлікту інтересів.
Депутат сільської ради, який брав участь у голосуванні за рішення про виділення землі його прямому родичу, не повідомив сільську раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів, за що у червні 2020 року, депутата уже було визнано судом винним у вчиненні правопорушення пов’язаного з корупцією.

Оскільки вказане рішення сільської ради було прийнято у результаті реального конфлікту інтересів, відповідно до ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції», прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання цього рішення незаконним.
Суд позов прокуратури задовольнив, рішення сільської ради визнав протиправним та скасував його.

ДОВІДКОВО:
Частиною першою статті 67 Закону України "Про запобігання корупції" встановлено, що нормативно-правові акти, рішення, видані (прийняті) з порушенням вимог цього Закону, підлягають скасуванню органом або посадовою особою, уповноваженою на прийняття чи скасування відповідних актів, рішень, або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою заінтересованої фізичної особи, об`єднання громадян, юридичної особи, прокурора, органу державної влади, зокрема Національного агентства, органу місцевого самоврядування.

kir.gp.gov.ua

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF