Суспільство / Медіа

Весняний букет вітань для найулюбленіших жінок

Весняний букет вітань для найулюбленіших жінок
З теплим весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Як вітали жінок Кіровоградщини – у нашому огляді.
4 березня в актовому залі Знам’янської районної ради відбулися урочистості з нагоди відзначення Міжнародного жіночого дня. Представниць прекрасної статі привітали зі святом очільники району, які висловили вдячність жінкам за їх мудрість, самовіддачу на роботі і вдома та побажали міцного здоров’я, щастя й віри в краще майбутнє. До вітальних слів долучився помічник народного депутата України Олеся Довгого Андрій Клименко, який вручив подяки від народного депутата Оксані Іваніній, Ірині Міхно, Ірині Тавізан та Ірині Прутяній та побажав, щоб доля щедро обдаровувала їх теплом і любов'ю, а серця завжди були зігріті турботою й увагою рідних та близьких. Під час урочистого заходу, за сумлінну працю, високий професіоналізм, активну участь у громадському житті району та з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня, Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради нагороджено сім жінок району.

У заході взяли участь матері загиблих учасників АТО: Миколи Бутенка – Надія Іванівна, Романа Рикалова – Лілія Олександрівна, Олександра Каплуна – Валентина Захарівна.

Весняний настрій представницям прекрасної статі подарували юні таланти та самодільні артисти Мошоринського, Суботцівського, Трепівського та Казарнянського сільських Будинків культури. У фоє працювала виставка-ярмарка робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Весни казкові барви». Творчий доробок до свята підготували майстрині Ольга Чумаченко, Надія Котова, Любов Муріна, Оксана Колесник, Людмила Петруніна, Раїса Айвазовська та художники Інна Дубосар та Анатолій Татаров.

Також до свята весни працівники районного Будинку культури та районного краєзнавчого музею організували цікавий з яскравими кольорами захід «Чарівний світ петриківського розпису» та майстер-клас з розпису вітальних листівок від викладача ЦДПУ ім.Винниченка Ганни Петренко та художниці Інни Дубосар. Під час майстер-класу присутні ознайомилися з історією та основними елементами цього розпису: зернятком, гребінцем, ягідками, бігунком, навчилися їх складати в живописні квіти, кетяги калини, листячко та створили своїми руками теплу, сповнену любові вітальну листівку.

З нагоди Міжнародного жіночого дня у залі засідань Олександрівської селищної ради 4 березня провели урочистості та святковий концерт для жінок-ветеранів. Зі святом їх привітали представники районної і селищної влади, помічник народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко, голова районної організацій ветеранів України Василь Жалдак та голова селищної ветеранської організації Олександра Геращенко. Від імені народного депутата України Олеся Довгого його помічник Катерина Бондаренко вручила подяки народного депутата та подарунки жінкам-ветеранам Ганні Гупало, Олександрі Геращенко, Людмилі Власюк, Ользі Мохур та Марії Баклан, а також передала жінкам від нардепа великий святковий торт. Чимало жінок отримали подяки Олександрівської селищної ради та селищної ветеранської організації, які їм вручили Олександр Безпечний та Олександра Геращенко. Всім присутнім подарували квіти та солодкі подарунки. Гарний настрій жінкам-ветеранам подарували аматори сцени Олександрівського районного Будинку культури Віктор Шевченко, Людмила Гунько, Лілія Сирота, Сніжана Парієнко, Альона Крутіна, Валентина Підіпригора, Марина Чересленко, Богдан Шевченко, Юрій Скорець, Олексій Заєць та звукооператор Микола Сирота, а після концерту присутні на заході продовжили спілкування за святковим столом.

5 березня на заході в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олександрівського району з Міжнародним жіночим днем жінок поздоровили керівники району, помічник народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко, очільниця терцентру Любов Емірова. Катерина Бондаренко від імені народного депутата України Олеся Довгого подарувала жінкам великий святковий торт, а також вручила подяки і подарунки від нардепа Ніні Стукало та Надії Бондаренко.

Яскравим доповненням святкового заходу, який вела працівниця терцентру Тетяна Цимбал, став виступ аматорів Олександрівського міського Будинку культури. Номери художньої самодіяльності жінкам подарували вокальна група Олександрівського народного аматорського хору у складі Лідії Дорощук, Любові Нагірної, Галини Абдулаєвої, Валентини Вдовіченко, Любові Пасічник, дует у складі Олексія Різаненка і Лесі Король, юні аматори сцени Мар’яна Назаркіна, Анастасія Гетьман, Анастасія Брайко. Концерт підготували директор міського Будинку культури Валентина Гирич, художні керівники закладу Леся Король, Любов Халецька, акомпаніатор Олександр Шаповал, звукорежисер Геннадій Бугаєнко. Після концерту жінок запросили до святкового столу.

6 березня жінок Олександрівщини з Міжнародним жіночим днем привітали в Олександрівському районному Будинку культури, де у переповненому актовому залі відбулись урочистості та святковий концерт. Добрі слова на адресу жінок висловили очільники району і вручили відзнаки «За заслуги перед районом» та грамоти райдержадміністрації і районної ради великій групі жінок.

Зі святом жінок сердечно привітала помічник народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко. Від імені народного обранця подяки Олеся Довгого і подарунки вона вручила завідувачці сектору управління персоналом та інформаційної діяльності апарату Олександрівської райдержадміністрації Анжелі Скляренко, начальниці архівного відділу Олександрівської райдержадміністрації Катерині Невмержицькій та методисту Олександрівського районного Будинку культури Марині Чересленко.

За давньою традицією святковий концерт для жінок подарували вихованці Олександрівського районного центру дитячої і юнацької творчості (РЦДЮТ), які виступили зі звітним концертом «Весною мрії оживають». У ньому прозвучали концертні номери у виконанні народного художнього фольклорного колективу «Джерельце», солістів Яни та Юлії Ткачук (керівниця Любов Халецька), народної естрадно-циркової студії «Едельвейс» (керівниці Ніна та Василь Мажари), зразкового художнього хореографічного колективу «Калинонька» (керівниця Світлана Соколовська), зразкового художнього вокального ансамблю «Викрутаси», солістів Анни Ярової, Анастасії Кудіної, Євгенія Сімукова (керівниця Наталія Скоропад), театру мініатюр «Словограй» (керівниця Людмила Дудник), команди «Здорово» (керівниця Наталія Михалюк), хореографічного колективу «Радість» (керівниця Тетяна Чорногорець), ансамблю бандуристів «Елегія» (керівниця Валентина Душейко), ансамблю гітаристів «Вінтаж» (керівник Олександр Бородай). Постановку і режисуру чудового концерту, де на сцену вийшли 355 дітей, здійснили директорка Олександрівського РЦДЮТ Жанна Скрипник, режисерка Людмила Дудник, звукорежисер Геннадій Бугаєнко, костюмерка Людмила Волк, художниця-оформлювачка Інна Козенко.

У фоє районного Будинку культури під час урочистостей експонувалась виставка робіт вихованців Олександрівського РЦДЮТ «Світ руками дітей», де були представлені гуртки «Рукоділля» та «Повір у себе» (керівниця Надія Ткаленко), «Фітодизайн» (керівниця Вікторія Лазаренко), арт-студія «Яскрава» (керівниця Вікторія Накотенко).

5 березня працівники та аматори Новгородківського районного Будинку культури подарували святковий концерт працівникам центральної районної лікарні. Своїми виступами, емоційністю виконання, артистам вдалося зачарувати всіх, тому після кожного виступу глядачі щедро нагороджували артистів оплесками.

Відбувся концерт й у Новгородківській дитячій школі мистецтв. Учні кожного відділу школи приготували прекрасні музичні подарунки, щоб привітати своїх мам, бабусь та всіх жінок присутніх в залі, а районна організація ветеранів України для ветеранів праці, пенсіонерів та учасників народного аматорського хорового колективу «Ветеран» районного Будинку культури організувала і провела святковий вогник. Крім вітальних слів та побажань доброго здоров’я, жіночого щастя, поваги і шани від рідних голова ради ветеранів району Василь Гринько вручив квіти і відзнаки активним учасникам ветеранського життя: Марії Банюк, Валентині Шкоді, Нелі Калюжній, Тетяні Глобі, Марії Орел, Наталії Дзюбі та учасникам хору «Ветеран» – Анні Ткачук, Ніні Смаглій, Галині Кочерзі, Марії Орленко, Галині Гончар. А потім ще довго лунали пісні про любов, матір, весну, які повертали присутніх у молоді літа.

6 березня урочистості та святковий концерт відбулися в Новгородківському районному Будинку культури. Представниць прекрасної статі вітали очільники району, помічник народного депутата України Олеся Довгого Ніна Грязнова. Під час свята кращих жінок району відзначили Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради. Після нагородження усі присутні мали змогу насолодитися святковим концертом за участю працівників та аматорів районного Будинку культури та вихованців дитячої школи мистецтв.

У Власівському селищному Будинку культури міста Світловодська 5 березня відкрилися завіси сцени для найпрекрасніших жінок. Головною інтригою вечора став діалог між ведучими Давідом Алієвим та Іваном Кочетковим, які намагалися обрати ідеальний подарунок для жінок.
Дитячі художні колективи розташувалися на сцені у вигляді застиглої мізансцени, а ведучі запропонували відмотати час для того, щоб показати, як саме подарунок втілювався у життя.

Артисти вкладали у виконання пісень, танців найщиріші почуття, які і стали ідеальним подарунком для всіх жінок у Міжнародний жіночий день. Їм подарували ніжність, турботу та ласку, вірність, впевненість, гарний настрій, чарівність, кохання і романтику, а прикрасили все це чоловічою клятвою: завжди бути поруч, дарувати квіти, робити компліменти, витримувати перепади настрою і пам’ятати, що жінки для чоловіків – восьме диво світу.

Були й сюрпризи у вигляді квітів і квитків на концерт відомого співака Віктора Павліка.
У фоє Будинку культури діяли виставки робіт вихованців гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Барвінок», яку підготувала Людмила Сулінова, та репродукцій колекційних листівок «Жіночий образ у творах великих майстрів» від Наталії Дзюник.

Цього ж дня відбувся святковий концерт і в Григорівському сільському Будинку культури (Світловодський район). Зала Будинку культури була заповнена на всі 100%, аматори сцени з районного Будинку культури, Глинського і Григорівського сільських Будинків культури, Світловодського ЦДЮТ ретельно підготувалися і об’єднали свої зусилля задля створення святкової атмосфери і естетичного задоволення глядачів. Свято розпочалося вальсом танцювального колективу «Steep Danse» (керівник Олександр Заріцький, ЦДЮТ) продовжилося піснею «Королева-ніч» у виконанні солісток РБК Олени Куциби та Юлії Мартиненко. Після численних привітань від керівників району, села, гостей свята концертну програму продовжили солістки Любов Воловик, Надія Татарникова, Ольга Салабутіна, Віра Федотьєва, Єгор Кравчук, Тетяна Попович, Аня Шевченко, Людмила Ткаченко, Анжела Іванова, вокальний ансамбль «Вербиченька» Глинського СБК, народний вокальний ансамбль «Дніпряночка» (керівник Надія Татарникова).

6 березня у Світловодському районному Будинку культури з нагоди свята відбувся концерт "Нехай в душі цвіте кохання". Захід був благодійним: на вході до концертної зали стояла скринька, куди кожен міг покласти посильну для себе суму, аби зібрати кошти на лікування світловодчанки Єлизавети Тристан. Глядачі переглянули творчі номери солістів та колективів районного Будинку культури і центру дитячої та юнацької творчості, почули сольний спів вокалістів Олега Курченка, Олександра Толстоп’ятова, побачили східні танці у виконанні колективу "Сальсабіль".
Завдяки спільним зусиллям було зібрано майже тисячу гривень.

Тієї пятниці Онуфріївський районний Будинок культури був повністю заповнений – святкували Міжнародний жіночий день. Керівники району нагородили кращих жінок-трудівниць грамотами та грошовими преміями. Їх отримали головна бухгалтерка централізованої бухгалтерії відділу культури і туризму Онуфріївської райдержадміністрації Ірина Гончаренко, завідувачка виробничо-технічної лабораторії філії товариства з обмеженою відповідальністю "Верес" Валентина Михайлюченко, лікарка акушер-гінеколога поліклінічного відділення комунального некомерційного підприємства "Онуфріївська центральна районна лікарня" Ірина Пасічник. Вісім жінок отримали подяки райдержадміністрації та районної ради.

А далі був чудовий концерт. У ньому в основному взяли участь маленькі артисти, - вихованці Марини Пітоні, Вікторії Курлюк, Вікторії Кравченко, Аліни Науменко, Тетяни Головіної. Також виступили вокальний ансамбль "Лілея", учасники самодіяльності районного Будинку культури та вихованці школи мистецтв.

Відбулися урочистості до Міжнародного жіночого дня й у місті Знам’янці. Участь у ньому взяло керівництво міста, помічник народного депутата України Олеся Довгого Андрій Клименко, мешканці міста, представники трудових колективів, ветерани праці. Під час свята за вагомий внесок у створенні матеріальних та духовних цінностей, досягнення високої майстерності у професійній діяльності найуспішнішим жінкам міста вручили відзнаки народного депутата України Олеся Довгого, Кіровоградської обласної ради та Знам’янської міської ради. Після офіційної частини учасники заходу переглянули святковий концерт за участю місцевих талантів.

Оксана Лутай, Василь Білошапка, Наталія Бойко,
Ольга Лісова, Альона Зозуля, Світлана Іщенко,
Тетяна Дроздова, Владислав Овчаренко, Станіслав Фадєєв

"ВК" у PDF