Знам’янський район
Суспільство

З днем народження, Іванківці!

З днем народження, Іванківці!
У той час, коли Україна святкувала День Державного Прапора та річницю Незалежності, потрійне свято мали мешканці Іванковецької сільської ради Знам’янського району, де 23 серпня відзначали День села. Це привітне гарне село, розташоване у східній частині області за 35 кілометрів від міста Знам’янка, завжди славилося своєю гостинністю. Тож, і цього разу свято вдалося на славу.
Святкова програма розпочалася у концертній залі сільського Будинку культури з привітань громади з державними святами. Потім розпочалося святкове дійство присвячене Дню народженню села. Танцювальною композицією з рушниками, теплим вітанням, дзвінкою піснею і запашними короваєм зустрічали гостей урочистого дійства. Зі сцени усіх гостей свята вітали місцеві творчі колективи та сольні виконавці, які присвятили рідному селу танці, пісні та поетичні твори, доклали всіх зусиль аби подарувати глядачам приємні емоції. Усі виступи супроводжувалися гучними аплодисментами.

Щирими оплесками вітали присутні і голову сільської ради Лілію Магась, яка подякувала односельчанам за підтримку та побажала їм здоров’я, розуміння, дружності й миру. У своїй промові очільниця сільської ради зазначила: — Ми з вами добре попрацювали і досягли
усього, що ставили за мету. Попереду ще багато справ, тож давайте разом докладемо максимум зусиль аби наше село процвітало! Усе добре, що має село — це спільні зусилля громади, копітка праця, знання і талант кожного її мешканця. Нас єднає любов до нашого села, прагнення його розбудовувати. До святкування дня села громада готувалася завчасно: облаштовували територію, продовжували ремонти сільської інфрасруктури, скраво розмалювали зупинку у центрі села, встановили прапор та озеленили територію. І все це вдалося зробити за допомогою небайдужих мешканців села, які завзято працювали та прикладали максимум зусиль за для гарного результату.


Напередодні святкування дня села, було проведено конкурс-огляд садиб, де чесну перемогу у номінації «біла хата» здобуло найгарніше подвір’я села — родина Віталія та Наталії Токарів. Найквітучіше подвір’я — родини Леоніда та Ірини Мельник. Господарі цих подвір’їв отримали від сільського голови слова вітання та подарунки. У числі тих, хто отримали вітання і найстарша родина села — Івана Івановича та Марії Григорівни Котляр.

Майбутнє кожного села — це молодь і діти, тож на урочистостях разом раділи і наймолодші жителі сільської родини — це семеро малят у родинах Марців, Бочарових, Сасів, Висовень, Ізмайлових, Антоненків та Новікових. Незмінною довгожителькою громади на щастя була і залишається — Олена Павлівна Полянко, якій у цьому році виповнилося 93 роки. За доброю традицією тепло вітали і жителів громади, які відсвяткували або ще будуть святкувати свій ювілей. Гучними аплодисментами вітали пари, які цього року стали на весільний рушник — Григорія та Анастасію Репенко, Олександра та Лесю Мазур. Щиро вітали подружні пари, які спільно прожили у шлюбі 25 років — Валентина та Наталію Баргамон, Миколу та Віту Ільченко, Володимира та Лідію Білоус, Володимира та Ніну Москаленко; 50 років — Павла Павловича та Любов Панасівну Сурнаєвих, Віктора Васильовича та Галину Володимирівну Боднів. Кожна номінація супроводжувалася ліричними, запальними піснями і танцями. Громада дякувала солістам та виконавцям не шкодуючи долонь. Біля сільського будинку розгорнулося дитяче містечко, де наймолодші мешканці села ласували солодкою ватою, попкорном та веселилися на атракціонах.

По закінченню концерту відбуася безпрограшна святкова лотерея. А на завершення святкування односельчан та гостей пригощали смачним кулішем. Дійство продовжилося запальною дискотекою.

З днем народження, Іванківці!

Вікторія Латчук

"ВК" у PDF