Олександрівський район
Суспільство

З Днем народження, країно!

З Днем народження, країно!
З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня незалежності України та Дня Державного Прапора у сільській бібліотеці відбувся історичний екскурс «Україна – незалежна європейська країна».
На засідання круглого столу були запрошені сільський голова Микола Христенко, секретар Валентина Коваленко, землеупорядчик сільської ради Галина Христенко, директор комунального господарства Леонід Задорожній, читач бібліотеки Сергій Шевченко та Андрій Горобець.

Ведучі заходу представили відкритий перегляд літератури «Моя земля – це незалежна Україна», де запрошенні могли ознайомитися з літературою присвяченою історичним фактам створення незалежної України, з національною символікою нашої Держави та іншими. Провели мандрівку в славні періоди історії нашого народу, минуле і сучасне України, розповіли про національні та народні символи України, згадали імена та постаті великих українців, котрі прославили Україну. Йшлося і про захисників Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та захищають територіальну цілісність нашої держави. Учасники круглого столу обговорили низку питань, приймали участь у історичній вікторині – «Цвітеш ти пишно,земле моя мила, ти не – окраїна, ти – Україна!», відповідали на цікаві запитання, і кожен запрошений висловив думку і свою мрію - якою хочемо бачити свою країну ще через 28 років….. На закінчення заходу переглянули надихаючий відеоролик під назвою «Україна. Народжені вільними».

До Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора присвячений 28-й річниці незалежності України у селі Розумівка для жителів села та гостей проведено урочистий та святковий концерт за участю Олександрівського районного будинку культури.

Зі щирими словами привітань з нагоди річниці Незалежності нашої держави звернулася до присутніх сільський голова Микола Христенко, побажав міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту, щоб кожен день життя був сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а добрі справи примножать славу рідної України.

У програмі концерту прозвучали народні пісні, композиції сучасних українських авторів про Україну, родину, кохання. Глядачі щиро дякували учасникам художньої самодіяльності за позитивну, насичену програму.

В фойє будинку культури створена виставка-інсталяція «Моя земля – це незалежна Україна». На виставці представлено літературу з історії України, про легендарні постаті країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, права та обов’язки людини в Україні, а також духовну велич держави.
З Днем народження, країно!
З Днем народження, країно!
З Днем народження, країно!
З Днем народження, країно!

"ВК" у PDF