---
Суспільство

Відбувся великий фінал «Караоке м.Знам’янка»

Відбувся великий фінал «Караоке м.Знам’янка»
18 серпня у Знам’янці біля спорткомплексу «Піраміда» відбувся великий фінал проекту «Караоке м.Знам’янка», організатором якого є громадська організація «ФРІ Знам’янка».
Про співочий конкурс розповів член «ФРІ Знам’янка» і ведучий караоке Віталій Зайченко. — Уперше подібний конкурс у нашому місті ми з дружиною Крістіною організовували ще у 2016 році, — пригадує Віталій. — Тоді він називався «Караоке-турнір Знам’янка». Проводили його разом з ГО «Нове місто», проект з кожним відбірковим туром набирав обертів. Після цього ми зробили невелику паузу і вже минулого року були ведучими подібного заходу у Кропивницькому — «Караоке на районі» від фонду «Перспектива». А взимку цього року ми вирішили, що влітку і в нашому місті знову пролунає «Караоке…».

Сам конкурс вже традиційно складався з декількох відбіркових турів, кожен з яких відбувався в одному з мікрорайонів міста. Цього разу ми вирішили додати ще й смт Знам’янку Другу. Чому проводили відбори саме у мікрорайонах? Ця ідея виникла у мене ще у 2016 році, і її суть полягала у тому, що не люди повинні йти на свято, а свято має завітати до людей. Приміром, не завжди молоді матусі з маленькими дітьми чи люди поважного віку в змозі добратися, наприклад, з одного кінця міста в інший, а так захід відбувається у них практично на подвір’ї. І, знаєте, цей підхід себе повністю виправдав, адже нас не тільки чекали з нетерпінням і радо зустрічали, а й інколи не хотіли відпускати та неодноразово запрошували завітати з іншим заходом.

Продумуючи конкурс, я хотів, щоб він був цікавим як дітям, так і дорослим. Так, на початку заходу ми танцювали з дітьми запальні флешмоби, а вже потім розпочиналося «Караоке м.Знам’янка». Зазвичай ми відкривали його чудовими хореографічними постановками від талановитих землячок Юлії Степанової, Каміли Сайфудінової, Катерини Кулікової, фіналістів нашого молодіжного проекту «Dancing in the street» — вихованців Знам’янського бального спортивного клубу «Фурор Данс» Софії Олійник, Марії Крук, Олександра Ніколайченка,
Анни Іванюк, Дмитра Зайця.


Усього відбулося 5 відбіркових турів, у яких прозвучав голос близько 40 знам’янчан різного віку, з них у фінал вийшли п’ятеро співаків від 16 до 28 років. Усі виконавці, які брали участь у відборах, продемонстрували гарний вокал, але за умовами все вирішували мешканці міста, і для перемоги потрібно було не тільки зачарувати вокальними здібностями, а й ще закохати в себе публіку. Далі, після виконання загальної пісні, обирали учасників наступного етапу — «Пісня на вибір», де кожен із конкурсантів співав куплет і приспів вибраної з нашого переліку пісні, і вже глядачі своїми оплесками обирали чотирьох фіналістів. У фіналі переможцем ставав той, хто назбирав найбільше коштів.

Зазначу, усі кошти, зібрані під час усього проекту, а це близько 10 тисяч гривень, передавалися на лікування знам’янчанці Ірині Мариненко, яка хворіє на рак. Як я вже казав раніше, щоб перемогти, потрібно було закохати у себе всіх присутніх. Отже і репертуар обирався здебільшого такий, щоб «запалити» публіку. Часто звучали пісні Олега Винника, Тіни Кароль, «Океану Ельзи», «KAZKA», «MONATIK» та інших.
Кожен із етапів мав свої особливості, було багато і цікавих моментів, і вони були всі різні. Наприклад, несподіванкою для всіх присутніх стала чудова концертна програма від ВІА «Імпульс» (керівник Сергій Тітов), яка відбулася після завершення великого фіналу. Також цікавими моментами можна назвати і наші традиційні подарунки за активність, і призову лотерею у фіналі для всіх присутніх. Цікаво, що хоч відсоток учасниць-жінок і був значно вищим (приблизно 90:10) але серед п’яти фіналістів троє були хлопці.

Отож великий фінал 18 серпня, коли вирували шалені пристрасті, неймовірні емоції і чудовий настрій. Чотири фіналісти: Владислав Онищенко, Максим Гончаренко, Дмитро Кірій, Юлія Карпінська змагалися за головний приз проекту — мультиварку. Слід зазначити, що у фіналі, на відміну від відбіркових турів, були внесені деякі зміни. Так, був відсутній етап, на якому учасникам необхідно було співати куплет і приспів на вибір. Крім того, було встановлено обмеження на суму коштів. Так, купюри, номіналом вище 50 грн не зараховувалися учаснику, а йшли напряму на благодійність.

У запеклій боротьбі переможцем «Караоке м.Знам’янка» став Дмитро Кірій. Родзинкою фіналу став співочий мінібатл серед присутніх на найкраще виконання пісні українською мовою. На переможців вже чекали подарунки від інформаційного партнера проекту — газети «Вісник Кіровоградщини». Кращою глядачі визнали Ірину Кулик з піснею гурту «KAZKA» «Плакала», дівчина отримала головний приз цього конкурсу — кавоварку. Інші фіналісти отримали шкільні канцелярські набори і ляльку. Проект «Караоке м.Знам’янка» відбувався
за моєї підтримки та підтримки братів Олега і Юрія Гребенюків. Але конкурснастільки зацікавив усіх знам’янчан, що до нас долучилися і наші місцеві підприємці зі своїми подарунками — сертифікатами на придбання товарів у своїх магазинах. Така підтримка надихає і дає сили для подальшої роботи. Задумів та ідей багато. Час ще є. Тому, може, ми здивуємо місто більш оригінальним проектом, як вже це було з нашим «Dancing in the street».

Ще хочу сказати про відгуки глядачів та учасників, які драйвили не менше. «Захід чудовий, побільше б таких. Скільки в нас талантів.
А буде ще? Які молодці організатори. Скільки вкладено сил і енергії. Як ви встигаєте все, у вас же маленька дитинка? Приємно, що у нас така активна молодь! Пишаємось!» — такі та інші слова було чути протягом півтора місяця існування нашого проекту. У свою чергу хочу подякувати усім знам’янчанам за підтримку, небайдужість і участь у наших заходах. Адже їх протягом останніх трьох років, не жалкуючи себе, ми робимо саме для вас!

Тетяна Юганова
Відбувся великий фінал «Караоке м.Знам’янка»
Відбувся великий фінал «Караоке м.Знам’янка»
Відбувся великий фінал «Караоке м.Знам’янка»
Відбувся великий фінал «Караоке м.Знам’янка»

"ВК" у PDF