Новгородківський район
Суспільство

Велична і свята моя рідна земля

Велична і свята моя рідна земля
17 серпня жителі села Великої Чечеліївки, що на Новгородківщині, відзначали День села. Цього дня село, як завжди, радо зустрічало гостей.
Урочиста частина свята відбулася у приміщенні сільського клубу, у фоє якого були організовані виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва мешканців села: композиції квітів (Лідія Марченко), вишивка (Галина Пірієнко та Катерина Микуленко), вишивки бісером (Ольга Дідушок), поробок (Наталія Оводенко), а також продаж ляльок-мотанок. Багато глядачів зібрав біля себе традиційний фоторепортаж історії села, де на світлинах ще з минулого століття — його мешканці.

Хлібом-сіллю зустріли ведучі свята Любов Вєтрова й Олександра Оводенко дорогих гостей та вручили святковий хліб селищному голові. Олександр Сириця щиро привітав великочечеліївців з Днем села, подякував їм за небайдужість до проблем громади та активну участь у житті села і побажав населеному пункту — розквіту, міцного здоров’ я та добробуту — громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості. Під час святкової концертної програми право покласти квіти до братської могили надали воїнам АТО — жителям Великої Чечеліївки Олександрові Авраменку, Вікторові Фоменку, Петрові Польовому і Володимирові Оводенку.

Цього ж дня відбулася і презентація книги «Чечеліївський монастир в документах і спогадах», історію якого жителям села розповів настоятель Свято-Троїцької церкви селища Новгородки Михайло Іваник. Музичні вітання, гумористичні сценки та щирі віршовані рядки дарували присутнім на святі аматори Новоандріївського Будинку культури (завідувачка Марія Богдан), Оксана і Руслан Вєтрови, Антоніна Зінченко, Влад Кирилюк і Діана Хваста. Для малечі організували батути і розваги, для молоді провели дискотеку. Окрім концерту жителі та гості Великої Чечеліївки могли пригоститися рибною юшкою, варениками, тушкованою картоплею, голубцями та салатами, які з душею для них приготували Катерина Оперук, Світлана Кирилюк, Наталія Мельничук, Оксана Панченко, Наталія Абраменко, Марія Котковець, Світлана Коваль, Раїса Оводенко. Свято закінчувалося, та людям не хотілося розходитися по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини у Велику Чечеліївку. На святі панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що День села — це свято єднання.

Усі здобутки громади були б неможливими без відданої праці щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою
працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням. Тож нехай і надалі село процвітає, народжуються і підростають діти, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку.

Ольга Лісова

"ВК" у PDF