Світловодський район
Суспільство

Світловодський район гучно та смачно відзначив своє 96-річчя у яхт-клубі «Кристал»

Світловодський район гучно та смачно відзначив своє 96-річчя у яхт-клубі «Кристал»
Веселі гуляння із самого ранку й до вечора, насичена концертна програма, смачні частування, спортивні розваги для молоді і ще багато чого цікавого… Так Світловодський район 29 червня відзначив 96-ту річницю із дня заснування.
Масштабне свято відбулося на базі яхт-клубу «Кристал» під прохолоду річкового бризу, а комфортне зниження температури повітря й освіжаючий вітерець сприяли чудовому відпочинку, хоч і завадили запланованим прогулянкам під вітрилами. Із самого ранку автобус, який курсував з автостанції до місця призначення, уже був заповнений охочими долучитися до свята.

Урочисте відкриття свята розпочалося дещо пізніше, ніж було анонсовано. Утім, гостям заходу було чим себе зайняти і як розважитися.
А поки вони оглядали облаштовані зони відпочинку та торгівлі, у самому розпалі кипіла робота щодо частування. Саме так —кипіла. У величезних казанах варили рибну юшку, а в польових кухнях вже засипали пшоно для майбутньої каші.

Близько 11:00 урочисте відкриття свята розпочали виступом народного колективу «Дніпряночка» та театралізованим дійством, під час якого розповіли присутнім про надання Магдебурзького права місту Крилову. Ведучі свята Катерина Піскова та Катерина Бутенко розпочали урочистості з привітань. Першому надали слово народному депутату України Олесю Довгому, який завітав на відзначення Дня Світловодського району зі щедрими вітаннями й побажаннями миру та посмішок. За давньою традицією, зустріли гостя смачним короваєм, яким згодом нардеп поділився з присутніми мешканцями Світловодщини.

Катерина Піскова зачитала вітальний лист, який надійшов від голови Кіровоградської обласної ради Олександра Чорноіваненка. Пізніше слово надали голові Світловодської райдержадміністрації Сергію Твердовському, який назвав День району хвилюючою подією для усіх мешканців, адже цього разу вони змогли зібратися усі разом, поспілкуватися, порадіти за успіхи району, а також вшанувати тих людей, які творили історію краю. «На Світловодщині найголовніша цінність — це люди. Кожен день своїми талантами, своєю творчістю вони роблять усе, аби Світловодщина процвітала та розвивалася. Дякую вам усім за вашу небайдужість, любов до рідного краю, за самовіддану працю і служіння своїй малій Батьківщині, — звернувся до присутніх голова та додав, — розуміючи та поважаючи одне одного, разом з вами ми зробили немало гарних справ та реалізували багато проектів. Вірю, що тільки разом, пліч-о-пліч ми розбудуємо нову Світловодщину — розвинену, привабливу, самодостатню, де будуть жити тільки щасливі люди».

Голова райдержадміністрації не обмежився лише вітаннями, після завершення своєї промови він перейшов до нагородження. Орден та посвідчення про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» вручили жительці с.Григорівки Інні Білко, а посвідчення про занесення до Книги Пошани Світловодського району — Михайлу Бур’янському та Володимиру Логошку.

Від імені 25-ти депутатів районної ради та від себе особисто присутніх привітав голова районної ради Роман Домбровський. Він розповів детальну та цікаву історію становлення та розвитку Світловодщини, зокрема її входження до різних губерній, а згодом і областей. «Наш район починає відлік з 1923 року, тоді він входив до Катеринославської губернії. Сама ж назва «Світловодський район» з’явилася у 1969 році, а тому сьогодні ми відзначаємо ще й 50 років назві», — відзначив Роман Домбровський. «Я переконаний, що у нас з вами — світле майбутнє, я вірю, що скоро усе зміниться на краще і буде так, як ви на те заслуговуєте», — відзначаючи працелюбність
та невтомну працю жителів району на благо розвитку громади, додав Роман Домбровський.

Чимало нагород різного рівня було вручено працівникам управлінь району, педагогам, працівникам культури, держслужбовцям райдержадміністрації, підприємцям, сільгоспвиробникам та багатьом іншим.

Привітав Світловодський район зі святом і командир підшефної військової частини А 1201 Роман Черніков. Він подякував районній владі за постійну підтримку військової частини та принагідно вручив грамоту Сергію Твердовському. Після завершення урочистої частини вітань та нагороджень розпочалася концертна програма, підготовлена силами талантів районного Будинку культури, а на інших майданчиках
вже у самому розпалі були розваги, та і частування теж було готове. Усіх присутніх пригощали смачною рибною юшкою та польовою кашею, на яку не пошкодували м’яса, а ті, кого змучила спрага, мали змогу втамувати її прохолодним лимонадом. Для гостей свята він теж був безкоштовним. Що тут говорити, районна влада подбала про те, аби гості свята були ситими як фізично, так і духовно.

На спортивному майданчику щоразу розгоралася справжня боротьба, адже тут влаштували спортивні розваги для молоді та усіх охочих. Хто спритніший визначалися у змаганнях з пляжного волейболу, футболу та перетягування канату. Як розповів директор ДЮСШ Світловодського району Володимир Мусієнко, охочих взяти участь у змаганнях було чимало, щоправда постійних учасників — команд Світловодська цього разу не було.

Особливу увагу присутніх звернув на себе огороджений майданчик, на якому гостей свята знайомили з породами собак, яких обирають для себе світловодці. Господарі собак найрізноманітніших порід — від найменших до найбільших демонстрували можливості
своїх улюбленців, які виконували усі поставлені команди та чемно слухали своїх господарів. Серед учасників ми побачили і постійного організатора виставок собак у Світловодську, керівницю міського відділення КСУ Оксану Лук’яненко. На свято вона завітала не сама, а зі своїм улюбленцем Пікачу породи чау-чау. Як розповідає Оксана, її півторарічний песик має ще той характер і вирізняється особливою відданістю і любов’ю до одного господаря. До речі, не полюбити цю пухнасту хмаринку просто неможливо — перевірено! Така умовна «виставка» у День Світловодського району проводилася вперше і вже завоювала прихильність багатьох глядачів. Кожен охочий мав змогу поспілкуватися з господарями собак, дізнатися про особливості породи та побачити, на що здатні чотирилапі, якщо постійно займатися їхнім вихованням.

Поспілкувалися ми і з гостями свята. Наприклад, Ольга Гриза зі Світловодська залишилася у захваті від такого заходу, і її діти теж, а спробувавши частування, жінка переконує: усе надзвичайно смачне, а головне — приготоване з любов’ю. Такої ж думки й Олена Поліщук. Вона хоч і не встигла все досконало побачити, бо ж тільки приїхала до яхт-клубу, але відзначає чудову організацію, де подбали і про розваги для дітей, і про виїзну торгівлю. «Усе добре продумано. Дітям надзвичайно сподобалися батути. Будемо оглядати усе, що запропонували. Перше враження лише позитивне!» — сказала Олена.

«Ми задоволені! Усе смачно, весело та цікаво. Організація чудова, частіше треба влаштовувати щось подібне», — ділиться з нашим виданням своїми враженнями подружжя Ольга та Дмитро Скорики.

Ще одна відвідувачка заходу Ольга Власюк із двома онуками та чоловіком на свято приїхали із села Озер Світловодського району. Жінка говорить, що на такому святі вперше. «Усе дуже сподобалося. Уже побували і на батутах, і каші з юшкою спробували — надзвичайно смачно, дякую кухарям!» — відзначила жінка.

Гуляння продовжувалися аж до самого вечора, адже музики та емоцій на святі району було вдосталь. О 15-й годині свою творчість
гостям дарував вже відомий Світловодщині кавер-гурт з Кременчука «Brains on Holidays». Своїми піснями талановиті виконавці
просто запалили сцену та подарували чудові враження гостям. А для тих, хто і після завершення концерту залишився на ноті позитиву,
влаштували дискотеку.

Яна Боровська

"ВК" у PDF