---
Суспільство

Учетверте запросив відвідувачів «Миронівський ярмарок

Учетверте запросив відвідувачів «Миронівський ярмарок
Й учетверте на це запрошення охоче відгукнулися і його завсідники і ті, хто приїхав до Миронівки Світловодського району уперше за полуницею, смачними стравами, розвагами, піснями та настроєм.
Майданчик у центрі села зібрав миронівців та гостей села зі Світловодська, а також Олександрії, зокрема щорічних відвідувачів — велосипедистів організації "Active-life", на різноманітні розваги. Тут були атракціони для дітей, умільці представили свої вироби, тим, хто зголоднів, пропонували кашу, юшку, піцу, морозиво, щоб вгамувати спрагу, приготували компоти та квас, можна було придбати й міцніші авторські настоянки, охочі фотографувалися у запашній фотозоні з куренем, який створили із різнотрав’я. На сцені організаторка заходу — директорка Миронівського сільського Будинку культури Валентина Стратієнко оголошувала концертні номери гостей свята -— народного вокального колективу "Горлиця" Великоандрусівської сільської ради (керівниця Тетяна Зубенко) та аматорського вокального колективу "Надія" Цукрозаводського Будинку культури з Олександрійщини (керівниця Ірина Шульга), які дарували глядачам свою творчість, звеселяючи яскравим вбранням, жвавими піснями та епатажними підтанцьовками. Далі простір віддали дівчатам з анімаційної групи "Happy time" з міста Олександрії (керівниця Регіна Пилипенко), які вигадали для дітлахів цікаві конкурси й обсипали їх кольоровими мильними бульбашками. Не менш насиченою була спортивна програма "Козацькі забави" від Віталія Сваровського та Дмитра Атасова. У спортивному містечку проводили командні та парні ігри, за перемогу в яких нагороджували призами. А миронівські юні вихованці тренера Сергія Крайника підготували показовий виступ з хортингу. Ігор та Юлія Жмаки та їхні рідні, які ведуть господарство в Миронівці, щороку представляють свою продукцію на сільському ярмарку. Цього разу швидко поторгували солодкою полуницею, адже були єдиними її продавцями. За словами Ігоря, полуницею вони не полишили займатися і не збираються полишати. "Я людина вперта. Та й чого зупинятися, якщо все виходить? Окрім полуниці вирощуємо лохину, ожину, чорну смородину, літню та ремонтантну малину, жимолость, які у свіжому вигляді збуваємо в Кременчук, Світловодськ, Олександрію. У планах — переробка ягід, а також хочемо вирощувати фундук", — розповів нам господар.

Як говорить умілиця Людмила Шияненко та її родина з Кропивницького, які виготовляють та продають серед іншого віночки зі стрічок та гіпсові фігурки: "Атмосфера тут шикарна. У Миронівці ніколи не було великої торгівлі, зате прийом дуже теплий. Незважаючи на дороги, ми все одно приїжджаємо сюди. Сьогодні у Кропивницькому свято морозива, там буде багато людей, але ми обрали Світловодщину". Іван Григор'єв із села Павлівки Світловодського району прибув на свято, щоб покатати дітей на конячці Ракші породи українська верхова. До речі, щоб пожаліти її, бо ще ж працювати, Іван 20 км проїхав на двоколісному залізному коневі, а Ракша бігла поряд. Кіньми чоловік займається вже сім років, маючи маленьку кінну школу (чотири коня) і катає дітей щовихідних у Світловодську на жеребцеві, якого звати Міраж. У Павлівку приїздять кататися з Кременчука, а також займатися хортингом на конях зі Світловодського району. "Моя задача — навчити дітей та дорослих відчувати тварину, уміти триматися в сідлі, як це свого часу навчив мене мій батько, від якого передалася ця любов", — розкриває тонкощі професії Іван.

Павлівська Ракша зі спортивною зачіскою, яка була в Миронівці вперше, стала милим об’єктом уваги на святі, катаючи малюків та позуючи з ними для фото. Усі учасники "Миронівського ярмарку" отримали подяки за участь, а покупці відправилися додому куштувати придбану полуницю.

"ВК" у PDF