Олександрівський район
Суспільство

Ніч креативу в сільському музеї

Ніч креативу в сільському музеї
15 років поспіль музеї України запрошують своїх відвідувачів провести ніч в музеї, пропонуючи їм різноманітні цікавинки. Активно і цікаво пройшла цьогорічна зустріч у Підліснеському музеї. Підлісненців організатори запросили до різноманітних майстер-класів, фотозон та цікавих заходів.
Майже кожен з відвідувачів замість доброго дня казав «ах..», а тільки тоді віталися, так вразила всіх виставка хусток, яку презентувала фолькльорно-етнографічна вітальня «Любисток» , що працює при Підлісненській сільській бібліотеці. Сніжана Парієнко запросила всіх на майстер-клас «Хустка як поема», вміло підібравши кожній з учасниць хустку та спосіб її закутування, вона підкреслила красу кожної пані, незалежно від віку, то ж дефіле в хустках треба було просто побачити, бо описати красу жінки чи дівчини в хустці неможливо.

І зовсім подарунком та до теми стала наступна зустріч з гостею, що завітала до нас з Києва – це візажист, Людмила Грєбьонкіна, яка розповіла всім про те, який макіяж пасує до хустки і саме з цього дня стартував тиждень краси в Підлісненському СБК.

Історичний екскурс «Чарівна мелодія старого пісенника» провела жителька села Валентина Іванівна Щербатюк . Вона розповіла про історію пісенників свого батька Івана Ковальського, датовані 1949 та 1960 роками, та своїх власних 1970 –х років.

Театральні фотозони створені в кімнаті-музеї Гната Юри принесли масу задоволень їх відвідувачам. Всі бажаючі могли підібрати собі відповідний одяг і зробити гарні фото за мотивами спектаклів, в яких брав участь наш земляк Гнат Юра.
Чекаємо всіх небайдужих і творчих наступного року.

Наталя Галушка, Сніжанна Парієнко
Ніч креативу в сільському музеї
Ніч креативу в сільському музеї

"ВК" у PDF