Знам’янський район
Суспільство

Свято обдарованих дітей "Золотий олімп"

Свято обдарованих дітей "Золотий олімп"
Минулого тижня у Суботцівському сільському будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення талановитої молоді району.
Давня китайська мудрість стверджує: «Шлях у тисячу миль завжди починається з першого кроку». Свій перший крок до мрії, успіху зробили креативно мислячі, розумні, талановиті, мрійливі учні району, взявши участь і здобувши перемогу у предметних олімпіадах, обласних та Всеукраїнських мистецьких та спортивних конкурсах, фестивалях, змаганнях.

Привітати учасників дійства прийшли голова районної державної адміністрації Олександр Лукашов, його перший заступник Олена Грінчак, заступник голови районної Дмитро Молодченко, помічник народного депутата Олеся Довгого Андрій Клименко, та начальник відділу освіти, молоді та спорту Віта Сидоренко. Всі вони подякували їм за старанність і талант, за значні досягнення у навчанні, мистецтві та спорті. Олександр Сергійович наголосив, що на сьогодні пріоритетним завданням влади є сприяння розвитку талановитої молоді.

Так, у 2019 році на виплату стипендій переможцям із районного бюджету виділено кошти в сумі 33,0 тис грн. Подяками голови райдержадміністрації, дипломами відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, дипломами управління освіти, науки, молоді та спорту, грошовими винагородами нагороджено: 42 учні – переможці (І місце) районних предметних олімпіад; 9 переможців обласного етапу предметних учнівських олімпіад; 20 переможців районного етапу (І місце) та 9 переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьмих робіт Малої академії наук; 27 гуртківців та 7 команд, колективів РЦДЮТ — переможців обласних та всеукраїнських конкурсів; 11 учнів та 6 команд ЗЗСО — переможців обласних спортивних змагань; 6 учнів районного парламенту дітей нагороджено статуетками «ЛІДЕР РОКУ-2019».

Урочистості перепліталися зі святковим концертом, під час якого юні вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості вже вкотре дивували присутніх своїми талантами.

Вікторія ЛАТЧУК

"ВК" у PDF