---
Суспільство

Обласний молодіжний Фестиваль «ПрофFEST-2019» у місті Знам’янка

Обласний молодіжний Фестиваль «ПрофFEST-2019» у місті Знам’янка
4 квітня 2019 року в місті Знам’янка, на базі Знам’янського міського Центру дитячої та юнацької творчості, на виконання обласних заходів з метою популяризації системи професійно-технічної освіти, підвищення значущості робітничих професій, презентації кращого досвіду їх роботи за участю представників напрямків професійної діяльності нашого регіону та деяких установах міста Знам’янка відбувся молодіжний Фестиваль «ПрофFEST-2019».
Фестиваль відкрито виступом гурту барабанщиць «Смайл» Знам’янського районного Центру дитячої та юнацької творчості та привітанням з побажаннями здійснення успішного вибору майбутньої професії від секретаря Знам’янської міської ради Клименко Наталії Миколаївни.

В ході Фестивалю вихованцями центру дитячої та юнацької творчості колективу народного танцю (керівник Ю.Ставіцька) презентовано «Парад професій».

Профорієнтаційну роботу з учнівською молоддю старшої вікової ланки (учні 9-11 класів) закладів загальної середньої освіти міста, Знам’янського району та Дмитрівської об’єднаної територіальної громади здійснювали:
- Державний навчальнийо заклад «Знм’янський професійний ліцей» разом з роботодавцем в особі Пашко О.Г. – працівника кадрової служби дирекції залізничних перевезень станції Знам’янка;
- Державний навчальний заклад «Олександрійський професійний ліцей»;
- «Олександрійський професійний аграрний ліцей».
- Державний навчальний заклад «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування»;
Установи міста:
- Знам’янська міськрайонна філіїя Кіровоградського обласного центру зайнятості;
- Комунальний заклад «Знам’янська міська лікарня імені А.В.Лисенка»
- Знам’янський об’єднаний міський військовий комісаріат
- Знам’янський відділ поліції головного управління Національної поліції в Кіровоградській області .

Учні отримали вичерпну інформацію щодо напрямків діяльності презентованих закладів, познайомившись із запропонованими до перегляду відеопрезентаційними матеріалами інформаційно-ознайомлювального змісту, умовами вступу (відповідно до обраного напрямку діяльності та фаху), проживання, заохочень та винагород у вигляді стипендій за досягнуті в навчанні результати, а також можливостей професійного зростання та працевлаштування.

Не менш важливим питанням під час виступів представників установ міста, зокрема: лікаря–хірурга Комунального закладу «Знам’янська міська лікарня імені А.Лисенка» Печеного Сергія Вікторовича, лейтенанта Знам’янського об’єднаного міського військового комісаріату Штанько Євгена Миколайовича та начальника сектору кадрового забезпечення Знам’янського відділу поліції Супрунова Ігора Віталійовича було питання щодо сертифікації за результатами зовнішнього незалежного оцінювання (прохідний бал) як обов’язкового для вступу у вищі навчальні заклади України за презентованими ними напрямами фахової діяльності, на відміну від умов вступу закладів професійної освіти (ліцеї) регіону, присутніх на Фестивалі.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Базюк Людмила Сергіївна презентувала учасникам зустрічі інформаційно-консультаційні технології в профорієнтації (веб-базована платформа для он-лайн профорієнтаційного консультування) з теми «Моя професія: консультаційна мережа», метою яких є надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі. Людмила Сергіївна зазначила: «Зареєстрованому користувачу надається можливість безкоштовно пройти профдіагностиче тестування в он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості, якщо існує потреба у: виборі (зміні) професії; виборі майбутнього напряму професійного навчання; саморозвитку; визначенні схильностей до підприємницької діяльності».

Заслухавши корисну інформацію від представників профорієнтаційної діяльності, учні мали можливість відвідати виставки-огляди, арт-майданчики, майстер-класи, поспілкуватися із фахівцями профорієнтаційної діяльності, майстрами виробничого навчання, отримати корисні інформаційно-роздаткові матеріали та стати моделлю-зразком у вправних руках майстрів перукарської справи Олександрійського аграрного професійного ліцею.

Неабияке зацікавлення викликав в учнів майстер-клас цього ж закладу із виготовлення слюсарних виробів, під час якого діти могли створити запропоновані зразки троянди, керуючись підказками майстра виробничого навчання.

Охочих поласувати власноруч прикрашеними борошняними виробами виявилося чимало на локації Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей», фахівцями якого презентовано різноманітні вироби з елементами декорування та оздоблення, а також прилади для використання у технічному напрямку.

Відвідавши локацію під керівництвом майстрів виробничого навчання Державного навчального закладу «Знам’янський професійний ліцей» учні отримали унікальну можливість уявити себе машиністом електровозу, познайомитися з напрямком діяльності закладу, спілкуючись з фахівцями, а також спробувати себе у ролі кухарів-кондитерів, використовуючи представлені на майстер-класах зразки виробничої діяльності.

Не можна не згадати про виставку робіт-мініатюр Державного навчального закладу «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування» за напрямками спеціальностей: «Кравець-закрійник», «Флорист» та «Кухар-кондитер», а також зацікавленістю учнів демонстраційними матеріалами на локації Знам’янського відділу поліції, де учні мали можливість потримати у руках захисну амуніцію та приміряти елементи екіпірування поліцейського.

Під час зустрічі гарний настрій учасникам Фестивалю дарували вихованці Центру дитячої та юнацької творчості: Владислава Сагіна, гурток «Вокально-хоровий» спів (кер.Ж.Ніклонська), колектив хореографічного естрадного танцю «Конфетті» (кер.М.Демків), зразковий хореографічний колектив бального танцю «Перлина» (кер.Н.Залєвська), а також керівник гуртка «Вокально-хоровий спів» Вікторія Котлярова.

Фестиваль завершено словами вдячності на адресу учасників заходу за плідну працю та побажаннями натхненного пошуку та реалізацію нових ідей та задумів, і головне – вдалого вибору учнями професії, яка стане справою усього життя.

Головний спеціаліст відділу освіти
виконавчого комітету
Знам’янської міської ради
Т. Попова
znam.gov.ua
Обласний молодіжний Фестиваль «ПрофFEST-2019» у місті Знам’янка

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF