---
Суспільство

У Знам’янці фінішував третій сезон інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»

У Знам’янці фінішував третій сезон інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»
24 березня у ресторанно-розважальному комплексі «TiAmo» відбувся фінал міських інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?», який традиційно організовував міський осередок ВМГО «ФРІ» та родина Віталія і Крістіни Зайченків. Цей сезон можна назвати найдовшим, адже він розпочався ще восени 2018 року і нарешті фінішував. Право розіграти головний приз «Мудру сову» у фіналі на відбіркових іграх здобули три команди: «Експромт» (капітан Олександр Акальмаз), «П’ятий елемент» (капітан Світлана Іванова) та «KAMORRA» (капітан Оксана Войчишина).
Усі команди по праву можна вважати аксакалами гри, адже усі вони грають декілька сезонів поспіль, хоча деякі — з різним складом команд.
Першою за ігровий сіл сіла команда Олександра Акальмаза і показала блискучу гру: відповідала на питання з блискавичною точністю та не давала глядачам жодного шансу. Проте, все ж таки два питання були складними для знавців. Одне з них виявилося бліцовим (коли за ігровим столом залишається лише один гравець). З рахунком 2:6 команда здобула перемогу.

Другою помірятися інтелектом з авторами питань спробувала команда «П’ятий елемент», яка грала «на межі» з глядачами, постійно виборюючи очки з правильними відповідями. Проте, інтелектуалам так і не вдалося здобути перемогу, хоча вони чудово відповідали на питання, наприклад, про особливий захисний прилад для чобіт з деревини та інші. З рахунком 6:5 перемогу здобули глядачі.

Третьою за ігровий стіл сіла команда-переможниця минулого сезону ігор «KAMORRA», яка вже відома усім прихильникам гри своїм вмінням виборювати перемогу на останніх очках або давати відповіді на останніх хвилинах. Перше питання про юного диригента-вундеркінда команда програла глядачам, хоча мала правильну версію відповіді. Потім набрала обертів у грі. Однак, деякі питання виявилися надскладними для гравців. Останнє вирішальне програшне очко приніс команді сектор «Бліц» і питання про горилу. Тож, перемога 6:5 на користь глядачів.

Традиційно відбулася і лотерея, у якій розіграли подарунковий сертифікат від відділу посуду ТЦ «Катерина» (приватна підприємиця Ірина Гончарова); подарунковий сертифікат на безкоштовне літнє вивчення польської або англійської мови (на вибір) у ГО «Центр вивчення іноземних мов» (тривалість курсу з 1 червня по 30 серпня, 26 академічних годин) від Ольги Полякової; подарунковий сертифікат від магазину «ТВОЕ»; подарунковий сертифікат від магазину квітів «Глорія» (приватна підприємиця Анна Гребенюк); подарунковий сертифікат від магазину «Дісней» (приватний підприємець Максим Козішкурт).

Крім того, цього разу визначили «Магістрів гри», якими стали Дмитро Шульга, Оксана Войчишина, Світлана Іваненко, Наталія Кондратьєва, Олександр Акальмаз та Лариса Нестеренко.

Приз від спонсора гри Юрія Гребенюка отримала команда «Експромт» (капітан Олександр Акальмаз), яка зіграла з кращим результатом. Про свої відчуття у якості капітана команди-переможниці розповів капітан Олександр Акальмаз: «Я вже граю третій сезон, а в цьому складі — другий. Я дуже щасливий, хоча ще не до кінця усвідомлюю відчуття від цієї перемоги, але ми до неї шли. Члени команди ще не знають, чи гратимуть у наступному сезоні, бо усі втомилися, адже дуже готувалися до гри: хтось грав у віртуальну гру «Що? Де? Коли?», хтось читав, хтось просто накопичував гігабайти інформації. У кожного свій спосіб».

Вітаємо команду «Експромт» з перемогою, їхня гра була дійсно блискучою. Родина Віталія і Крістіни Зайченків, як завжди, зробили недільний вечір для знам’янчан цікавим та незвичним.

Ольга Полякова
У Знам’янці фінішував третій сезон інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»У Знам’янці фінішував третій сезон інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»
У Знам’янці фінішував третій сезон інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»
У Знам’янці фінішував третій сезон інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»
У Знам’янці фінішував третій сезон інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»
У Знам’янці фінішував третій сезон інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?»

"ВК" у PDF