---
Суспільство

Прем’єра вистави «Час відьом» у Знам’янці

Прем’єра вистави «Час відьом» у Знам’янці
Театр-студія «Діалог», яка діє при Знам’янському міському Палаці культури (керівниця Світлана Бойко), прикрасила суботній вечір 23 березня багатьом знам’янчанам. Вистава «Час відьом» авторства Лори Ра (Світлана Конощук) — то філософія стосунків між чоловіками та жінками, то вічні роздуми про роль кожного у родині.
Міркування, міркування і знову міркування… Якими думками тільки не формуються переконання про сімейне життя у головах чоловіків та жінок, а тим більше, коли після одруження останні не бачать у своїх обранцях очікуваних лицарів, а перші — по-своєму уявляють роль жінки. Театральна студія у складі акторів Світлани Бойко, Вікторії Кравченко, Анни Іванової, Віталія Ткаліча, Руслана Павловського та Дмитра Гузя в образах твору Лори Ра взялись за з’ясування стосунків між статями. У роздумах головних героїв спектаклю Зіни (40 років, вагітна), Романа — (40 років, тато майбутньої дитини Зіни), співачки Лізи (40 років) подруги Зіни, Василя Петровича (50 років, чоловік Лізи, успішний та поважний бізнесмен) та Артема Федоровича (50 років, поважна людина, наближений до влади) виникає конфлікт.
Суперечки наближаються до піку, коли чоловіки розповідають про кар’єри, силу грошей та посад, а жінки вдома чекають уваги та поваги. Жінки беруть до рук мітли та стають відьмами. А далі, як у гарному жанрі драматургії — міфічні польоти на мітлах, «закони» про заборону літати, податки на польоти, ув’язнення усіх відьом та їх звільнення.

— Ми у цій виставі разом з авторкою бажали передати глядачу головне — слід цінувати один одного, ставити пріоритети у черговості після родини та найрідніших людей, і тут мова саме про жінок найперше, — пояснює режисерка театру-студії «Діалог» Світлана Бойко. — Любіть життя — воно прекрасне, і не забороняйте кожному бути вільним.

Виконавиця ролі співачки Лізи — Вікторія Кравченко про власну інтерпретацію поглядів героїні говорить виважено, бо вважає, що перевтілюватись їй в образ було легко: «Круговерть роботи та проблем відвертає людей один від одного, і добре, коли люди, подивившись виставу, зрозуміють, як подолати такі складнощі і налагодити стосунки. Світ родини — втілення духовності, енергетики кожного з нас».

Зараз на Кіровоградщині триває 60-тий обласний конкурс-огляд театрального мистецтва «Театральна весна Кіровоградщини». Цього року у ньому беруть участь театри малих форм. Утім п’ять років поспіль театр-студія «Діалог» привозив з цього обласного фестивалю дипломи перших та других ступенів. Високу оцінку кропіткої роботи акторської майстерності отримали за головну чоловічу роль Віталій Ткаліч, диплом першого ступеня за чоловічу роль другого плану — Дмитро Гузь, а у 2018 році журі «Театральної весни Кіровоградщини» визначило номінацію спеціально для театр-студії «Діалог» — «Кращий акторський ансамбль».


Тепер вдячні глядачі у Знам’янці з нетерпінням чекатимуть на нову проанонсовану Світланою Бойко виставу вже у травні!

Оксана Войчишина

"ВК" у PDF