---
Суспільство

Шлях до нового життя

Шлях до нового життя
Працівники ДП «Онуфріївський лісгосп» протягом всього року мають достатньо справ, до яких відносяться з турботою та відповідальністю. Важливою складовою для успішного виконання планів по лісовідновленню є заготівля лісового насіння.
Саме в даний час працівники підприємства проводять заготівлю сосни звичайної та сосни кримської, які являються головними лісоутворюючими породами при створенні насаджень в лісовому фонді та при влаштуванні плантацій новорічних ялинок.

Враховуючи, що всі ці роботи виконуються в зимовий час та на відкритому, морозному повітрі, місцями до трьох метрів висоти дерева над землею то розумієш, що специфіка лісівничої професії поєднується з мужністю та екстримом. Але в цьому є і позитивна сторона медалі, це зазвичай міцне здоров’я лісівників, яким щедро їх наділяє матінка-природа, під час спілкування з нею.

Досить кропіткою працею вважається переробка насіння. Щоб отримати насіння сосни з зібраних шишок, в кожному лісництві облаштували шишкосушарки, адже, щоб отримати 6 кг. чистого насіння, потрібно зібрати та переробити близько 500-600 кг. шишок. Спостерігати за процесом сушіння шишок досить цікаво. Під дією теплого повітря, шишки протягом декількох днів поступово розкриваються, і з їх обіймів, ніби парашутисти з лона літака, вилітають на своїх тендітних крильцях насінинки назустріч новому життю, яке їм і гарантують лісівники.

Велика шана та вдячність вашій старанній праці. Тисячі сіянців, вирощених з зібраного вами насіння, отримають столітню прописку на землях району.
Шлях до нового життя

"ВК" у PDF