Онуфріївський район
Суспільство

Дім, де живе свято

Дім, де живе свято
Саме під таким гаслом у суботу, 22 грудня, село Камбурліївка Онуфріївського району святкувала 50-річчя сільського Будинку культури.
Ведучі свята Вікторія Пугач й Ірина Микуланинець розповіли, що хоч їхній осередок культури і досягнув 50-річного ювілею, але він молодий, адже в ньому завжди є дух молодості, оптимізму та таланту. Скільки поколінь жителів Камбурліївки сиділи в його кріслах на кіносеансах, а з якою любов’ю аматори сцени несуть людям самобутню культуру: самовіддано працювали та працюють працівники культури, бо для них свята завжди є робочими днями.

Уперше свої двері для жителів громади Будинок культури відкрив у грудні 1968 року, і велика заслуга в цьому колишнього керівника господарства «Родіна» Філіпа Максимовича Гончара. У день відкриття з шефським концертом приїхала виступати Кіровоградська обласна філармонія. Розрахований на 350 глядачів зал був заповнений повністю.

Першим директором закладу був Микола Вахрамов, кінооператорами були Анатолій Семенов та Микола Шліпов, хором керував Валерій Івлєв. Використовували Будинок культури і як обрядове приміщення — багато пар стали на сцені на весільний рушник. Також у будівлі увесь цей час працює бібліотека та один з кращих в районі спортивний зал.

Після того, як присутні ознайомилися з історією Будинку культури, розпочався концерт. На ньому крім виступів місцевих майстрів сцени глядачі побачили і виступи гостей. Глядачів радували вокальний колектив «Павлишанка», вокалісти Альбіна Фадеєва, Аліна Устенко, Анна Баранова, Іван Трепачов, Іван Ващенко, Наталія Штефан, хореографічний колектив «Забава» (хореограф Татьяна Головіна), вокальна група «KRAPIVA», вокально-інструментальна група під керівництвом Олександра Головіна, юний музикант Завен Коджоян.

Владислав Овчаренко
Дім, де живе свято
Дім, де живе свято

"ВК" у PDF