---
Суспільство

У Новгородківському районному Будинку культури навчалися долати страх публічних виступів

У Новгородківському районному Будинку культури навчалися долати страх публічних виступів
Згідно плану роботи сектору культури, туризму та культурної спадщини Новгородківської районної державної адміністрації та методичного кабінету районного будинку культури, 5 грудня 2018 року провідним методистом районного будинку культури Наталією Бойко проведено районний семінар-тренінг для директорів закладів культури клубного типу «Як подолати страх публічних виступів».
Цей тренінг підходить всім, хто виступає публічно і відчуває скутість перед публікою, для тих, хто хоче вміло доносити свою думку, для тих, хто соромиться, та для тих, хто хоче залишатися природнім і вільним в будь-якій ситуації. Відкрили семінар-тренінг завідувач сектору культури, туризму та культурної спадщини Новгородківської районної державної адміністрації Лілія Бойко та директор Новгородківського районного будинку культури Олександр Шевченко.

Перш ніж почати заняття, завідувач сектору від імені директора департаменту культури, туризму і культурної спадщини облдержадміністрації Валентини Животовської вручила грамоту за участь у регіональному етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості директору Рибчинського сільського будинку культури Світлані Малявкіній.

17 працівників сільських клубних закладів вчилися долати страх перед аудиторією, розвивати навички публічних виступів, опановували основні техніки постановки голосу та підготовки до публічного виступу. Учасники тренінгу працювали в форматі групової роботи, міні-лекцій, аналізу, переглядали відеоматеріали та виконували тренувальні вправи. За результатами тренінгу присутні отримали теоретичні знання та відпрацювали базові вміння виступу на публіці, які закріпили під час свого виступу в кінці заходу. Для підведення підсумків семінару-тренінгу учасникам було запропоновано поділитися своїми враженнями на стенді «SMS-повідомлення колезі: Що сьогодні для мене було найбільш цікавим на тренінгу?»

Тренінг мав на меті формування конкретних практичних навичок публічних виступів, які працівники закладів культури клубного типу зможуть одразу застосовувати у своєму повсякденному та професійному житті.

"ВК" у PDF