Онуфріївський район
Суспільство

Перша квартира для дітей-сиріт

Перша квартира для дітей-сиріт
4 грудня 2018 року голова Онуфріївської райдержадміністрації Сергій Самородченко та начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Олена Залюбовська вручили ключі та право власності від квартири особі з числа дітей-сиріт Ользі Зінченко.
Однокімнатну квартиру загальною площею 34,1 кв.м, придбали для дівчини у с. Онуфріївка. Квартиру придбали на виконання Постанови КМУ від 15 листопада 2017 року №877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа». Вартість квартири становить 176,2 тис. грн., кошти виділені за рахунок субвенції з державного бюджету.

"Сьогодні, завдячуючи ініціативі Президента України Петра Порошенка, ми маємо унікальну можливість забезпечити власним житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа. Отримавши кошти із державного бюджету ми придбали одну квартиру, ще дві квартири буде придбано до кінця поточного року. Це свідчить про відповідальність усіх гілок влади, які працюють в країні і на територіях як Онуфріївського району так і Кіровоградської області",- зазначив Сергій Миколайович.

Очільник району привітав Ольгу Зінченко з цією знаменною подією у її житті, зазначивши, що особи з числа дітей-сиріт, котрі не мають близьких родичів, повинні знати, що про них дбають, і що вони не самотні. А власне житло є хорошим стартом у доросле життя. Сергій Миколайович та Олена Анатоліївна побажали дівчині, щоб в цій оселі все складалося у неї якнайкраще, а також, щоб в майбутньому в квартирі лунав щасливий дитячий сміх і панувала злагода.

"ВК" у PDF