---
Суспільство

Догляд за лісовими розсадниками триває

Догляд за лісовими розсадниками триває
Невеликі червневі та липневі дощики на лісових розсадниках ДП «Онуфріївське лісове господарство», посприяли появі великої кількості бур’янів. З ними лісівники Онуфріївщини ведуть жорстку боротьбу. Адже без вчасного догляду не виростуть стандартні сіянці з будь якого лісового насіння. Тому площі, які знаходяться під лісовими розсадниками прополюються двічі на місяць. Тим самим збільшуючи об’єм робіт вдвічі.
Площа розсадників по підприємству становить 0,94га. Ніби не така вже завелика площа, але враховуючи, що відстань між насінинками, як в рядку, так і між рядками дуже мала, доводиться боротися з бур’янами майже вручну. Натруджені руки лісокультурниць плекають кожний росточок з любов’ю, боячись завдати щонайменшої шкоди при прополюванні.

Споглядаючи кожний день на чистенькі смарагдові рядочки сіянців, які тягнуться кожним листочком до сонця, відмічаєш постійний приріст майбутнього деревця. На серці стає радісно, що і ти своєю працею причетний до цих перетворень. А враховуючи, який ліс в майбутньому може вирости з цих тендітних росточків, розумієш, що заради цього варто жити та пишатися своєю професією – лісівника.

Інженер лісових культур І кат. О.Явтушенко

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF