---
Суспільство

Ботулізм не оминув Кіровоградщину

Ботулізм не оминув Кіровоградщину
16 травня поточного року до Кіровоградської обласної лікарні госпіталізовано двоє молодиків 1996 року народження з підозрою на ботулізм.
За попередніми даними, один з них є мешканцем Олександрівського району який, після частування консервованим салом та овочевою консервою опинився на лікарняному ліжку у тяжкому стані. Спочатку хворого було госпіталізовано до Олександрівської ЦРЛ, звідки він був переведений до обласної лікарні.

Іншим потерпілим є мешканець м.Кропивницький. Чоловік вживав той самий підозрілий продукт – консервоване сало. 16 травня зі скаргами на порушення зору, сухість в роті чоловік звернувся за допомогою до обласної лікарні, де і був госпіталізований.

З метою підтвердження діагнозу “Ботулізм” до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” була доставлена кров обох хворих для проведення діагностичного дослідження.

Наразі спеціалістами установи продовжується санітарно-епідеміологічне розслідування та лабораторні дослідження, про результати яких буде повідомлено додатково.

"ВК" у PDF