Знам’янський район
Суспільство

Фестиваль у Кропивницькому

Фестиваль у Кропивницькому
Шостий Центрально-Український музейно-туристичний фестиваль Дендропарк у Кропивницькому, немов казковий оазис серед гамірного міста, зустрічав учасників УІ Центрально-Українського музейно-туристичного фестивалю різнобарв’ям кольорів та ароматів. Квіткові композиції талановитих дизайнерів-флористів радували цього погожого дня учасників фестивалю та відвідувачів з різних куточків Кіровоградщини.
Вже вдруге сюди на початку травня з’їхалися гості з усієї України, щоб поспілкуватися з колегами та поділитися напрацюваннями і здобутками у музейно-туристичній справі.

У рамках фестивалю традиційно пройшла Міжрегіональна туристична виставка "Кіровоградщина запрошує-2018". Відвідувачі парку прийняли участь у презентації туристичних маршрутів, сільських "зелених" садиб та заходів подієвого туризму від районів і міст нашої області, а також інших областей України, ярмарку робіт та майстер-класи від майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Показовими виступами порадували вихованців туристських гуртків комунального закладу "Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді".

Нa сцені дендропaрку виступили художні колективи з облaсті тa Кропивницького. Під час відкриття Фестивалю перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко зазначив: «Радий вітати у Кропивницькому учасників та гостей Фестивалю, а також представників усіх районів та міст нашого краю. На Кіровоградщині цей Фестиваль проводиться вшосте, а це говорить про те, що область відкрита до розвитку національного туристичного продукту та формування туристичного простору, який зараз розвивається в Україні».

«Сьогодні території презентують туристичні мaршрути тa подієвий туризм. Приємно, що нa нaш фестивaль приїхaли предстaвники з п’яти облaстей: Донецької, Дніпропетровської, Тернопільської, Хaрківської, Чернігівської. Кіровогрaдщинa продовжує розвивaтися і поруч уже із відомими фестивaлями «Степогрaй», «Чутa-Фест» зaроджуються нові», – зaзнaчилa директор депaртaменту культури тa культурної спaдщини ОДА Вaлентинa Животовськa.

Святково прибрані намети, у яких було представлено туристичний потенціал нашої області, розмістилися серед квітучих алей та веселих атракціонів.

Знам’янський район на фестивалі представляли: директор районного краєзнавчого музею Оксана Лутай, методист відділу культури і туризму райдержадміністрації Олександр Подкопайло, господарі зеленої садиби Любов та Володимир Вознюки. Своїми виробами вражали майстри декоративно-ужиткового мистецтва: Ірина Опацька та Олена Марченко підготували вироби і прикраси з бісеру, Оксана Териця привезла до Кропивницького казкових ляльок-оберегів, Микола Ярчихін та Інна Дубосар- картини, Олексій Дерев’янко- гончарні вироби, Володимир Волчок- об’ємні скульптури з гіпсової штукатурки, Олена Ковальова порадувала містян духмяними лікувальними травами, ляльками-мотанками, травницями та зерновушками. Фестивальний намет прикрасили вишиті сорочки і рушники Ірини Туровської та вишиті картини Раїси Федорівни Ігнатьєвої.

Для кожного бажаючого дізнатися більше про наш район, про туристичні маршрути, можливість відпочити на територіях зелених садиб «Саблінська» та «Гайдамацька Січ» розповідала Оксана Олександрівна Лутай та Володимир Анатолійович Вознюк.

Усі бажаючі мали змогу прийняти участь у майстер-класах від скульптора Володимира Волчка та художниці Інни Дубосар. На добру згадку про фестиваль кожен охочий міг придбати прикраси з бісеру, вироби з глини та гіпсової штукатурки, картини, цілющі трави, ляльки-обереги.

Дякуємо землякам за підтримку на музейно-туристичному фестивалі. Відчувалось велике єднання жителів області, їх гордість за свій рідний край. А природа подарувала нам гарний та погожий день.
Фестиваль у Кропивницькому
Фестиваль у Кропивницькому
Фестиваль у Кропивницькому
Фестиваль у Кропивницькому

"ВК" у PDF