Онуфріївський район
Суспільство

17-ий окремий мотопіхотний батальйон відзначив четверту річницю створення

17-ий окремий мотопіхотний батальйон відзначив четверту річницю створення
Днями виповнилась четверта річниця створення 17-го окремого мотопіхотного батальйону.Тут проходять службу багато наших земляків. Над цим військовим підрозділом бере шефство Онуфріївський район.
З нагоди річниці створення у розташування батальйону здійснили поїздку голова районної державної адміністрації Сергій Самородченко та начальник відділу ведення державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Олександр Єрмаков.

На початку проведення урочистих заходів під звуки Гімну України та військового маршу відбулося винесення прапору батальйону.

Ведучі заходу розповіли присутнім про історію створення та бойовий шлях підрозділу. З 2014 по 2016 рік військовослужбовці 17-го окремого мотопіхотного батальйону провели в зоні бойових дій 523 діб, а з 2017 року (після ротації) — 335 діб. Всього — майже 860 діб важкої військової праці та щохвилинної небезпеки.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих товаришів. Найкращі воїни підрозділу були нагороджені медалями та грамотами за бездоганну службу.

До привітань також приєднався Сергій Самородченко, який побажав військовослужбовцям батальйону, в тому числі — нашим землякам, гідно нести службу, а також —миру, добра та міцного здоров'я захисникам рідної землі та їх родинам.

Сергій Самородченко приїхав не з порожніми руками. Від Онуфріївщини він передав допомогу батальйону у вигляді автозапчастин для ремонту техніки. Спонсорську допомогу для їх придбаннянадано філією ТОВ “Верес”. Сергій Миколайович висловив вдячність за це директору Олександру Дзюбі та заступнику директора, депутату районної ради Тамарі Дзюбі.

Також голова райдержадміністрації вручив бійцям грамоти та грошові премії.

Після урочистої частини відбулось тепле спілкування Сергія Самородченка з земляками та поїздка на лінію розмежування, до воїнів, які несли бойову вахту і не змогли побувати на урочистостях.

У свою чергу, бійці провели екскурсію з оглядом бліндажів і окопів, показали облаштований власними руками спортивний майданчик, пригостили гостей солдатськими харчами.

Голова райдержадміністрації Сергій Самородченко на завершення свого візиту побажав солдатам міцного здоров'я, Божого благословення, легкої служби і обов'язково повернутись додому живими та неушкодженими.

"ВК" у PDF