Знам’янський район
Суспільство

У Знам'янці відбулось свято танцю

У Знам'янці відбулось свято танцю
28 квітня Знам'янка стала справжньою танцювальною столицею. Десятки танцівників і танцівниць зібралися у міському Палаці культури аби подарувати свою творчість містянам. Вже традиційно у своє професійне свято працівники культури та мистецтва постійно працюють, демонструючи свої таланти іншим. Не став виключенням і вчорашній Міжнародний день танцю, у який усіх присутніх зачаровувала справжня магія грації та краси.
Під час концертної програми «Країна танців» (саме таку назву носив захід) присутні у залі долучилися не тільки до яскравих виступів талановитих артистів, а й дізналися про історію танців: гопак, вальс, танго та ін.. Яскраві відеоряди додавали образності до слів ведучих, але неперевершеними родзинками свята були, звісно, виступи колективів.

Анастасія Комісарова сьогодні вийшла на сцену вперше. Для дівчини ця мить була дуже відповідальною, і вона поділилася з нашим виданням своїми почуттями: «Емоції наді мною беруть верх. Дуже символічно, що саме у Міжнародний день танцю я вперше подарувала свою творчість на сцені рідного міста. Щодо моїх думок, то спочатку вони були не дуже приємні про мій виступ, бо я завжди хочу робити все якнайкраще. Але я дуже старалася разом зі своїм колективом, і ми зробили усе легко та чудово!»

Зі сцени міського Палацу культури свою творчість сьогодні дарували: колектив української пісні та танцю «Барвінок», танцювальний колектив «Топотушки», дитячий зразковий танцювальний колектив «Веселка» МПК (кер. Тетяна Часник), колектив бального танцю «Грація» МПК (кер. Володимир Кондратюк), танцювальний клуб «Лейла» (кер. Інна Охріменко), танцювальний колектив естрадного танцю «Сузір’я» ЦДЮТ (кер. Олена Андрєєва).

Своїми враженнями від концертної програми ділиться глядачка Катерина: «Побувавши на концерті до Дня танцю, отримала величезне задоволення та масу позитивних вражень. Сподобалися всі хореографічні композиції, які відзначилися високою постановкою, артистичністю та оригінальністю костюмів. Яскраво та витончено з неймовірною пластичністю були виконані східні танці, що завжди ваблять своєю загадковістю. Але танець — це постійна важка праця, розпочавши яку, необхідно рухатися до кінця, навіть коли немає настрою, чи щось болить. Хочу побажати здоров'я хореографам та всім виконавцям, бо це дуже важливо. Дитячим і дорослим колективам щиро зичу творчих успіхів і досягнень, щоб кожен окреслив цілі і впевнено йшов до них, а також, щоб завжди радували глядачів та запалювали своєю неперевершеною енергією та умінням поєднувати грацію, артистизм з ритмом музики.»

По закінченню концертної програми директорка міського Палацу культури Наталія Альошина привітала керівників усіх колективів та подарувала їм подарунки. Глядачі ж після насолоди неперевершеними виступами, долучилися до танцювального флешмобу з артистами.

Спеціально для нашого видання Оксана Сінокоп, яка вже 8 років займається танцями розповіла про те, що таке танець для артиста: «На першому виступі завжди думаєш тільки про одне: хоч би ніде не помилитися. Потім приходить розуміння, що ти маєш показати глядачеві щось гарне. Коли ти у танці більше трьох років, то відчуваєш себе гордо. Але хочу сказати, що виступ на сцені і конкурсі – різні речі і відчуття діаметрально протилежні. Я завжди у складних ситуаціях, коли мене просять подумати про щось гарне… думаю про танець. Уявляю собі таку картину: пуста, наповнена світлом сцена; ми – за кулісами; говорять про наш вихід; пальці тремтять; глядацький зал не бачиш, а дихання збивається… , але коли закінчується музика, то розумієш – мало..».

Організаторами заходу стали: міський Палац культури та відділ культури і туризму.



У Знам'янці відбулось свято танцю
У Знам'янці відбулось свято танцю
У Знам'янці відбулось свято танцю
У Знам'янці відбулось свято танцю
У Знам'янці відбулось свято танцю
У Знам'янці відбулось свято танцю
У Знам'янці відбулось свято танцю
У Знам'янці відбулось свято танцю

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF