Знам’янський район
Суспільство

Посади своє дерево

Посади своє дерево
У Знам’янському лісництві, на території Дмитрівської сільської ради, була проведена акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Про благополуччя нашого Чорного лісу разом дбали керівники району – голова районної державної адміністрації О. Лукашов та заступник голови районної ради Д.Молодченко, лісівники ДП «Чорноліський лісгосп», учні шкільних лісництв, представники засобів масової інформації та громадськості.
Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України, проходить на Кіровоградщині з 2006 року. Акція стала гарною щорічною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю. Цей захід має на меті поліпшення стану довкілля шляхом створення нових лісів, залучення широких верств населення до озеленення рідного краю, участь школярів у створенні нових лісів з метою виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, розповсюдження інформації про важливість створення і захисту лісових насаджень.

Із вітальним словом до присутніх звернулись голова районної державної адміністрації Олександр Лукашов і директор ДП «Чорноліський лісгосп» Олександр Зуєв.

У рамках акції відбувся захід «Посади своє дерево». Перед початком роботи, для тих учасників, які ще ніколи не висаджували дерева, лісничі Чорноліського лісгоспу, озброївшись своїм професійним приладдям – мечем Колесова – провели майстер-клас та продемонстрували, як необхідно висаджувати деревця, аби не пошкодити коріння. Присутні мали змогу власноруч висадити дерева під ретельним наглядом професіоналів із Чорноліського лісгоспу.

Спільними зусиллями лісівників та їх добровільних помічників висаджено близько трьох с половиною тисяч саджанців акації, клена, ясена і створено гектар нового захисного насадження лісорозведення для збільшення лісистості району, а також для захисту ґрунту від ерозії.

За 12 років проведення акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Кіровоградщині її учасниками створено більше 700 га лісів.
Посади своє дерево
Посади своє дерево
Посади своє дерево

"ВК" у PDF