Олександрівський район
Суспільство

Засідання творчої групи вчителів іноземної мови

Засідання творчої групи вчителів іноземної мови
10 квітня відбулося чергове засідання творчої групи вчителів іноземної мови, на якому розглядалися питання використання ІКТ під час проведення уроків іноземної мови.
Наш темп життя вчить нас цінувати та ефективно використовувати кожну вільну хвилину. Особливо це стосується ситуації, коли потрібно вивчити основи іноземної мови за короткий проміжок часу. Ще кілька років назад ми і не мріяли про те, що можна вивчати англійську мову їдучи у метро, здійснюючи ранкову пробіжку, під час сніданку або в обідню перерву. Але сучасні технології відкривають безліч можливостей та дають надзвичайно різноманітний вибір сервісів і додатків, серед яких ми можемо обирати саме ті, що підходять нашим навчальним цілям, рівню знань та звичкам. Отже, сьогодні розглядаємо найефективніші Інформаційно-комунікаційні технології для вивчення англійської мови.

Лозова Вікторія Вікторівна поділилася досвідом про те, що вивчення іноземної мови не мусить обмежуватися монотонним повторенням слів та граматичними вправами. Цей процес можна ефективно гейміфікувати, використовуючи популярну платформу Memrise.

Железковська Олена Юріївна розповіла про ефективність застосування сервісу Learningapps.org у контексті навчання граматики на уроках англійської мови в початковій школі. Охарактеризовано переваги застосування вищезазначеного сервісу для навчання граматичних часів Present Simple, Past Simple, Future Simple у 1-4 класах початкової школи. З цією метою розроблено систему вправ.

Личак Валентина Іванівна розповіла про застосування означеного електронного навчального середовища у початковій школі, яке дає змогу зручно і легко створювати електронні інтерактивні блоки (так звані програми або вправи). Мета Learning Apps – це розробка загальнодоступної бібліотеки дидактичних доповнень до уроків, придатних для повторного використання та редагування.

"ВК" у PDF