Світловодський район
Суспільство

Дитячий парламент — кузня кадрів?

Дитячий парламент — кузня кадрів?
Перша сесія Світловодського районного парламенту дітей відбулася 28 березня у приміщенні актової зали Світловодського політехнічного коледжу за участю 28 делегатів від органів шкільного самоврядування.
Президентом районного парламенту дітей обрано відмінницю й активістку, ученицю 9 класу Микільської загальноосвітньої школи Анну Тороп. Її заступниками стали делегат сьомої сесії обласного парламенту дітей Антон Єпік з с.Григорівка та учень Павлівського НВО Ілля Герасимов.

Названа трійця активістів взяла участь у дебатах, які передували виборам і стали справжньою битвою талантів. Кандидати у президенти продемонстрували високий рівень ерудиції, ораторські навички, вміння зацікавити аудиторію. З невеличким відривом від хлопців перемогла Анна Тороп.

Дівчинка не приховує свого задоволення. Так, вона рада, що стала президентом районного парламенту дітей. У рідній школі звикла до того, що жоден захід не обходиться без її безпосередньої участі. Вона і на олімпіадах перемагає, і навчається відмінно, і в баскетбол грає… На запитання, чи багато друзів у неї, відповідає коротко: багато, уся школа. Тож, будемо сподіватися, що така комунікабельна дівчинка зможе об’єднати навколо себе й активістів всього району. Перша спроба відчути себе у ролі депутата виявилася дуже вдалою. З чого розпочне роботу? З ідей, які треба зібрати, проаналізувати, а потім і реалізовувати.

Що ще цікавого було на сесії парламенту? Як і має бути, депутати створили профільні депутатські комісії та обрали голів; затвердили план роботи на міжсесійний період; заслухали звіти осередків шкільного самоврядування сіл Федірки та Глинськ; обрали делегатів на чергову сесію обласного парламенту дітей; подивилися показовий виступ команди коледжу з Оксфордських дебатів. А ще, користуючись нагодою, ознайомилися з навчальним закладом, у стінах якого перебували.

Вітали юних парламентарів помічник народного депутата України Олеся Довгого Анна Трубаченко, директор коледжу Ігор Петров, голова Світловодської райдержадміністрації Сергій Твердовський, голова райради Роман Домбровський. Усі посадовці висловлювали своє захоплення активними і розумними депутатами дитячого парламенту і обіцяли підтримку у добрих справах.

Координатор районного парламенту дітей Михайло Касьянов прокоментував подію нашому виданню: «Створення парламенту дітей, без перебільшення, визначна подія. Спроби реалізувати такий проект у районі вже були, але безуспішні. Хоча Кіровоградський обласний парламент дітей відзначив вже 15-ту річницю. За цей час зроблено багато цікавого і продуктивного. У нас – все попереду! Перш за все, ми дамо можливість дітям зрозуміти, що навіть у юному віці можна реально впливати на розвиток рідного краю, генеруючи свої ідеї. Тут вони навчаться слухати один одного, знаходити консенсус при обговоренні різних пропозицій. З часом, сподіваюсь, діти зрозуміють, яка непроста і відповідальна депутатська робота, і будуть готуватися до неї, щоб стати яскравими представниками політиків нового покоління».

Тетяна Дроздова
Дитячий парламент — кузня кадрів?
Дитячий парламент — кузня кадрів?
Дитячий парламент — кузня кадрів?
Дитячий парламент — кузня кадрів?
Дитячий парламент — кузня кадрів?
Дитячий парламент — кузня кадрів?

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF