Знам’янський район
Суспільство

Участь депутатів Знам'янського МПД в роботі сесії Кіровоградського обласного Парламенту дітей

Участь депутатів Знам'янського МПД  в роботі сесії  Кіровоградського обласного Парламенту дітей
03-04 квітня відбулася І сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей, де були присутні й депутати Знам’янського МПД, а саме: Домбровська Анастасія (ЗШ І-ІІІ ступенів № 6), Гвоздик Олександра (НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 – гімназія») та Калюш Вікторія (ЗШ І-ІІІ ступенів №4).
Програма сесії, терміном в два дні, була надзвичайно насиченою та цікавою. На депутатів та координаторів чекали обговорення проектів, тренінги, презентація та майстер-клас з проведення комунікативної гри «Дебати», дозвіллєва програма, навчальні зустрічі, планування роботи парламентських комісій та інші заходи.

Пленарне засідання відкриття І сесії ХІІ скликання Обласного парламенту дітей відбулося в сесійній залі обласної ради. В ході
пленарного засідання районні та міські парламенти дітей звітували про свої успішно реалізовані проекти, а голови профільних комісій ОПД прозвітували про свою діяльність в міжсесійний період. Знаковою подією цієї сесії стало підписання тристоронньої Угоди про співпрацю між Кіровоградською обласною радою, Кіровоградською обласною державною адміністрацією та Кіровоградським обласним парламентом дітей. Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та заступник голови облдержадміністрації Світлана Лобанова привітали молодих парламентарів з початком роботи та зазначили, що юні парламентарі завжди можуть розраховувати на підтримку «як в рамках реалізації угоди, так і поза межами її дії».
По завершенні пленарного засідання у стінах Кіровоградського обласного ЦДЮТ депутати навчалися в «Школі дебатів». Тимофій Білокоз, голова ОПД, презентував ази корисної та популярної в усьому світі гри. Після чого, представники парламентів на практиці продемонстрували свої вміння аргументовано відстоювати власну думку.

Яскравим завершенням насиченого першого дня виборчої сесії стала приватна вечірка «Oscar Party», яку організували депутати комісії культури та дозвілля та випускники ОПД.

Другий сесійний день розпочався із зустрічі юних парламентарів із Оксаною Білобровою – начальником відділу по зв'язках з громадськістю управління патрульної поліції в Кіровоградській області. В невимушеній атмосфері вона розповіла про специфіку роботи основних структурних підрозділів поліції, пояснила дітям їх права та обов'язки, а також відповіла на багато питань, які цікавили представників ОПД. Після цього депутати працювали у семи профільних комісіях, плануючи свою роботу на наступний міжсесійний період, а також вчилися писати проектну заявку на отримання гранту.

Завершальним пунктом роботи сесії стало пленарне засідання закриття сесії, де депутатами було прийнято Рішення І сесії ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей, в якому окреслені пріоритетні напрямки роботи ОПД в наступний міжсесійний період.

Отже, І сесія ХІІ скликання обласного парламенту дітей закінчилася. Юні парламентарі отримали масу яскравих вражень, позитивних емоцій та заряд енергії для активної роботи у наступний міжсесійний період.
Участь депутатів Знам'янського МПД  в роботі сесії  Кіровоградського обласного Парламенту дітей

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF